.
Pietarissa on talvi. Neva on jäätynyt niin, että jokijäänmurtajat joutuvat pitämään laivaväylän auki rahtiliikenteelle. Kuvan vasemmassa yläkulmassa näkyvä torni on Pietarin ja Paavalin linnoituksen kirkon tapuli.
Tänään näin joella myös pilkkijän! Minä en ihan heti menisi virtaavan joen jäälle enkä söisi likaojan, jota myös Nevaksi haukutaan, kaloja. Mutta minä nyt olenkin tälläinen nössö.
Kaupungille on tullut värikkäitä lippuja kadunvarsille. Taitavat valmistella 27.1. pidettävää 65- vuotisjuhlaa varten. Ulkomainokset ovat vaihtuneet vanhoihin valokuviin ja naivistisiin propagandakuviin.
Tarkastellaanpas historian kalenteria: 27.1.1944?? Ilmeisesti päivämäärä liittyy Leningradin piirityksen murtumiseen, joka tosin tapahtui 18.1.1944.
Saksalaiset etenivät 22. kesäkuuta 1941 alkaneessa Operaatio Barbarossassa ripeästi halki Baltian ja Venäjän läntisen osan aina Leningradin porteille asti. 8. syyskuuta 1941 Wehrmachtin ja SS:n joukot valtasivat Pähkinälinnan Nevajoen suussa Leningradin itäpuolella. Tämä Saksan toimenpide katkaisi viimeisen maayhteyden kaupungin ja Neuvostoliiton maaperän välillä.
Piirityksen aikana Saksan 18. armeija rakensi Rollbahnin linjan linnoittamalla Leningradin–Moskovan valtatien. Neuvostoliiton valtavan menestyksen kesäoffensiivissa 1943 jälkeen 14. tammikuuta 1944 alkanut talvioffensiivi karkotti saksalaiset moottoritieltä lopettaen 900 päivää kestäneen Leningradin piirityksen. 19. tammikuuta 1944 Hitler määräsi joukot vetäytymään Rollbahn-linjaan ja myöhemmin samassa kuussa 200 km Panther-linjaan Narvan tasalle.
(Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Leningradin_piiritys)
Pitää yrittää ottaa selvää, mikä ero näillä päivämäärillä on.
.