Sunnuntai-iltana vietin aikaani puolalais-italialais-venäläisellä seurassa. Kävimme katsomassa Manhattan Short Film Festival- tarjontaa. Vanhaan teatteriin rakennetussa salissa näytettiin kansainvälisiä lyhytelokuvia USAsta, Australiasta, Ranskasta jne. Kaikki pätkät olivat mielenkiintoisia, on jopa hyviä.
Mieleen jäivät esimerkiksi Take that back, jossa aviomies ampuu väärän tiedon varassa vaimonsa siskon poikaystävän luullessaan tätä vaimonsa rakastajaksi. Elokuva esitettiin takaperin, joten ajan kuluessa katsoja näkee edeltävät tapahtumat ja saa käsityksen syistä seurauksiin.
Toinen mielenkiintoinen oli itsemurhaelokuva, jossa mies päättää hypätä talonkatolta. Hänelle ilmestyy erilaisia ihmisiä puhumaan kuolemasta ja elämästä muiden talojen katoille. Pikkuhiljaa käy ilmi, että he ovat kaikki ihmisiä, jotka ovat hypänneet talojen katoilta. Lopulta mies ei hyppääkkään vaan saa toisen mahdollisuuden, koska saman talon katolta ei kuoleman sääntökirjan mukaan saa hypätä kahta ihmistä. Ao. talo on jo käytetty. Lähtiessään takaisin kadulle hän jääkin bussin alle...
Kolmas mieleenjäänyt lyhytfilmi oli Roald Dahl:in tarinan "Genesis and Catastrophe: A True Story" elokuvaistaminen. Saksalainen äiti synnyttää neljännen lapsensa, joka kerrankin jää eloon. Kolme edellistä ovat kuolleet nuorina. Lapsi on erittäin heikko ja varsinkin isä haluaisi että tämäkin kuolisi. Onneksi äiti, synnytyslääkäri ja kätilö onnistuvat puhumaan isän ympäri ja tämä päättää tukea synnytyksestä väsynyttä vaimoaan pojan jäämiseksi eloon. Lopussa vaimo iloitsee miehelleen, herra Hitlerille, sitä, että Adolf jää henkiin...
Lähes yhtä mielenkiintoista oli seurata elokuvateatterin yleisön käytöstä. Tulimme teatterille hieman myöhässä, jonka takia jouduimme tuulikaapissa olleeseen lippu"jonoon". Jono ei kiemurrellut, vaan se valui ameebamaisesti lippuluukkua kohti. Tästä näennäisestä epäjärjestyksestä huolimatta ameeban sisällä oli järjestäytynyt sisärakenne. Massan sisällä oli kuin olikin jono, joka pysyi ruodissa! Kaappiin tulleet uudet ihmiset kysyivät muilta ihmisiltä, missä jonon pää on, ja menivät massan keskelle oikeaan paikkaan!
Itse elokuvan aikana puhelimet soivat, ihmisiä tuli ja meni, olutta nautittiin ja tapahtumia selitettiin vieruskaverille. Yllättävintä oli kuitenkin havaita jälleen kerran huumorin käsityksen erilaisuus eri maissa. Ihmiset nauroivat hyvin erityyppisissä kohdissa, kuin minä itse. Tiedän olevani outo, mutta nauran kuitenkin pääsääntöisesti samoissa kohdissa kuin muutkin ihmiset Suomessa. Samaan ilmiöön olen törmännyt Singaporessa, jossa naurun ajoitus oli omani kanssa lähes käänteinen! Ihmismielen rytmitys elämään on niin erilaista.
Takaisintullessa pääsin oikeastaan ensimmäistä kertaa ihastelemaan keskustan rakennusten valaistusta illan pimeydessä. Näkymä on uskomattoman hieno! Kadut, talot ja sillat on valaistu hyvällä maulla. Suurin likatahra on kaupungin laidalta näkyvä TV-torni (?), jonka valot ovat rumat. Mieleen tulee lähinnä mauton amerikanyhdysvaltalainen joulukuusi....
Konsultaatioprojekteja
Maanantaiaamuna kävin yliopistolla valitsemassa "consulting project"- kurssin yrityksen. Meidät 35 kurssilaista jaetaan yhdeksään todelliseen yritykseen tekemään harjoitustyönä konsultaatiota. Viime perjantaina meille julkaistiin tarjolla olevat yritykset ja niiden tarvitsemat konsultaatioaiheet. Maanantaina kello 09.30 tiedekunnan ilmoitustaululle tuotiin paperiset listat, johon opiskelijat laittavat nimensä haluamansa yrityksen kohdalle. Jokaiseen projektin on tarjolla vain rajoitettu määrä paikkoja (3 - 5 henkeä), joten ensimmäiset pääsivät valitsemaan viimeisen joutuessa vapaaseen yritykseen. Oma tilanteeni oli hyvä, taisin olla ensimmäinen nimen kirjoittaja!
Yritykset ja aiheet ovat:
- Jensen Group: maa-alueen kehityssuunnitelma 25% sisäisen korkotuoton saamiseksi. Vaikea aihe minulle, kun en tunne maalainsäädäntöä, kiinteistömarkkinoita jne.
- Deloitte: neljännen osapuolen logistiikkapalvelukonseptin liiketoimintasuunnitelman kehittäminen. Erittäin mielenkiintoinen aihe. Logistiikka olisi oppimisen arvoinen aihe, mutta tällä hetkellä en tiedä siitä riittävästi, joten en kykenisi antamaan projektiin mitään. Lisäksi en halua joutua tulevaisuudessakaan Deloitelle töihin...
- AmRest (KFC, Pizza Hut): Myyntivoiton faktoreiden analyysi. En tunne ketjutettua liiketoimintaa enkä ravintolasektoria. Muuten aika mielenkiintoinen aihe.
- JTI eli Japan Tobacco International: materiaalituotannon optimointi toimitusprosessissa. Voi voi! Aihe on erittäin mielenkiintoinen. Jälleen logistiikkaa kansainvälisessä yrityksessä. Harvinainen tilaisuus päästä tekemään töitä japanilaiselle yritykselle. Olen tehnyt jonkin verran töitä tuottaja-loppukuluttaja ketjun optimoinnin kanssa. Yrityksellä on paljon rahaa ja avoimia työpaikkoja. Mutta... Kävin sisäisen keskustelun heidän tuotteidensa suhteen ja ei. En kykenisi tekemään töitä tupakkateollisuudessa tuotteiden haitallisuuden takia.
- 3M: tuotekategorioiden analysointi ja suunnittelu harrastajarakentelijoiden ja ensiaputuotteiden ketjutetussa kanavassa. Mielenkiintoinen yritys ja hyvät tuotteet. En vain valitettavasti tunne ketjutettua kauppaa, joten...
- 3M: luoteis-Venäjän rakennussektorin tuotteiden markkina-analyysi. Hyvä yritys, konkreettiset insinööriaivoille sopivat tuotteet. Markkina-analyysi vain tarvitsisi venäjänkielen taitoa, koska tietoa ei varmasti ole saatavilla muilla kielillä.
- SPN Ogilviy: erittäin epäselvä aihe! Luulen, että kyseessä on joko uusien markkinoiden kehityssuunnitelma tai yrityskulttuurin muutosprojekti. Lisäksi saamani tiedot tästä mainostoimistosta / asiakaslupauspuulaakista (bränd = asiakaslupaus) olivat harvinaisen sekavia. Parempi pysyä kaukana tästä projektista
- Coca-Cola: uusien työntekijöiden perehdyttämissuunnitelma. Hyvä yritys, selkeät (roska)tuotteet. Perinteinen henkilöstöhallinnan projekti, tuttua kauraa.
- Excedea Ltd: konsultointipalveluiden markkinaselvitys Venäjällä. Omien sanojensa mukaan Suomen johtava (???) johtamisen ja investoinnin konsulttitalo. Enpäs ole heistä koskaan kuullutkaan... Mielenkiintoiset palvelutuotteet ja tuttu teollisuudenhaara. Mahdollisuus saada hyviä kontakteja ja töitä tulevaisuudessa. Suomalaisuus hyvä ja huono asia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti