
Sipulikeitto oli muuten hyvää! Seurana kuivasta leivästä paahdettuja palasia ja juustoa.
Resepti löytyi Yhteishyvän sivustolta.
Sipulikeitto
4 annosta
500 g sipuli
2 valkosipulinkynttä
50 g margariinia tai voita
1 rkl sokeria
1 l vettä
2 kanaliemikuutiota
2 dl valkoviinia
ripaus suolaa ja mustapippuria
Pinnalle
4 - 6 viipaletta paahdettua leipää
1 dl vahvaa juustoraastetta esim. emmental
Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi suikaleiksi. Pehmitä sipuleita ja murskattuja valkosipulikynsiä hiljalleen rasvassa kattilan pohjalla. Lisää sokeri ja anna sipuleiden saada myös hieman väriä. Anna pehmitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Lisää nesteet ja mausteet ja anna hautua hiljalleen noin puolisen tuntia. Jaa keitto annoskulhoihin ja nosta keiton pinnalle paahdettu leipäpala, jonka pinnalla on juustoraastetta. Kuorruta keittoja kuumassa uunissa noin 5 minuutin ajan, kunnes juusto kuplii. Tarjoile heti.
.