perjantai 28. toukokuuta 2010

Julkinen gradun puolutus uusien kujeiden kanssa

.
Gradun puolustaminen venäläisen järjestelmän mukaisesti on tulossa 14.6.2010. Jokaiselle opiskelijalle on varatttu 30 min, jonka aikana opiskelija esittelee työnsä ja sen tulokset. Tämän jälkeen arviointiraati ja yleisö voi  esittää kysymyksiä. Esityksen ja työn perusteella muodostuu venäläisen tutkinnon arvosana niille, jotka tutkinnon saavat.

Oma esitykseni on kello 14.00. Olen jo muokannut kalvosarjan sekä valmistellut esitystäni. Ajattelin vielä lukea graduni kertaalleen läpi muistaakseni, mitä olen kirjoittanut. Pitääkin hakea postista painetun ja sidotun gradun oma kappaleeni.

Kesäkuun lopussa, 30. päivä, onkin sitten vuorossa toivottavasti suomalaisen tutkinnon vastaanotto. Rehtori antaa todistukset, juomme kuohuviiniä, hörppäämme kakkukahvit, ja lähdemme kotikonnuillemme.

Venäläisen tutkinnon kanssa on yliopistolla suunniteltu uusia kujeita. Meille, jotka emme ole päässeet venäläisestä nostrifikaatiosta läpi annetaan ensin suomalainen maisterintutkinto. Tämä on sitten ajatuksena lähettää Venäjälle nostrifikaatiota varten. Ajatuksena on, että vaikkei alempi korkeakoulututkinto kelvannutkaan, niin jos ylempi sentää kelpaisi.
.