keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

Paperitöitä

Aloitin eilen opintojen vaatimien paperien keräämisen.

Viisumihakemus
--------------
Sain kirjeitse yliopiston järjestämän kutsukirjeen. Venäjä vaatii kaikilta maahantulijoilta viisumin. Viisumihakemukseeni vaaditaan:
- passi
- kutsukirje
- todistus voimassa olevasta matkavakuutuksesta
- HIV todistus

Soitin ensin Suomi-Venäjä- seuraan viisumihakemusta varten. Siellä ollaan valitettavasti kesälomalla, joten otin yhteyttä Lähialuematkoihin. Keskusteltuani naishenkilön kanssa totesimme, että on parempi että en yritä täyttää hakemusta itse. Kun saan vaadittavat paperit kasaan, menen heidän toimistolleen ja täytämme hakemuksen yhdessä.

Matkavakuutus
-----------------
Soitin vakuutusyhtiööni (Fennia) ja tiedustelin vakuutuksen sopivuutta viisumille. Vakuutuksen tulee olla voimassa koko viisumin ajanjakson. Kutsukirje on 90 vuorokaudelle ja tiettävästi kertaviisumia varten. Kun pääsemme Venäjälle, haemme jatkoviisumia (monikertaversiona ?).

Matkavakuutukseni on voimassa vain 90 vuorokautta kerrallaan, joten jatkoa haettaessa tästä voisi tulla ongelma. Virkailija lupasi lähettää vakuutustodistuksen, jossa kerrotaan vakuutukseni olevan voimassa "riittävän kauan". Lisäksi teimme vakuutusehtoihin muutoksen. Aikaisempi vakuutus oli voimassa vain lomamatkoilla. Nyt vakuutus on voimassa kaikilla matkoilla.

HIV- todistus
----------------
Soitin työterveyteen ja kysyin voivatko he antaa minulle venäjänkielisen HIV- todistuksen. Koska olen jäämässä opintovapaalle, eivät he olleet kiinnostuneita tällaisen todistuksen antamisesta. Lupasivat sentään kirjoittaa lähetteen yksityiseen laboratorioon. Mitähän hyötyä tuostakin lähetteestä on...?

Koska olen luovuttanut verta SPRn pisteessä, soitin seuraavaksi sinne kysyäkseni HIV- todistusta. He pystyvät tulostamaan suomen- ja englanninkielisen tutkimustuloslomakkeen verestäni, mutta venäjänkielinen todistus ei onnistu. Hyvä yritys kuitenkin.

Ei kommentteja: