tiistai 23. maaliskuuta 2010

Gradua, pientä venäjää ja harjoittelua

.
Gradu

Kävin viimeviikolla haastattelemassa kohdeyritysten emoyhtiön strategiajohtajaa. Esittelin hänelle analyysini kohdeyrityksistä ja pyysin häntä kommentoimaan kansainvälistymispolkuja ylätason näkövinkkelistä. Äänittämäni aineisto on tästä haastattelusta sisällöltään hyvää. Sain sen translitteroitua tänään ja lisättyä gradun luonnokseen.

Huomenna yritän saada ohjaajaltani varmistuksen siihen, että voin jättää neljännen kohdeyrityksen haastattelun tekemättä. Tiedot tulisivat siitä aivan liian myöhään verrattuna muuhun aineistoon. Jos tämä käy, niin aloitan kirjoittamaan gradun "Discussion and conclusions"- osaa huomenissa aamulla uinnin jälkeen.

Venäjän kieltä - vähemmässä määrin

Katselin LUTin sähköistä opintosuoritusotetta. Sinne oli ilmestynyt Venäjältä kieliopintojen suoritus - 2 opintopistettä. Alunperin meille ilmoitettiin, että syksyn venäjän opiskelu Pietarissa olisi 4 pisteen arvoinen, vaan olivat sitten GSOMissa tehneet muutoksen...

Emme nyt kuitenkaan tarvitsekaan 9 pistettä kieliopintoja, vaan kuulemma 6 riittää. Lappeenrannassa venäjää tuli opittua 3 pisteen edestä. Avoimessa yliopistossa tulin nyt kuitenkin opiskelleeksi 4 pisteen arvosta, joten minulla on koossa oppia 2 + 3 + 4 = 9 opintopisteen verran.

Harjoitteluraportti

Ensimmäisenä kesänä olimme työharjoittelussa, tai olisi pitänyt olla. Minä en ollut, mutta kirjoitin kuitenkin harjoitteluraportin omasta työpaikastani. Tästä raportista tulee 6 pisteen verran opintoja, jotka ilmestyvät opintosuoritukseksi parin viikon kuluttua.

.