tiistai 5. tammikuuta 2010

Palasia

.
Vaihtoraportti

Vaihtoraportista tuli ainakin kuvamateriaalin puolesta aika mukava. Tämän blogin lukijoille kuvissa ei ole mitään uutta, mutta kokonaisuutena tuotos on jonkinsortin kooste puolesta vuodesta. Toivoa sopii, että tekele kelpaa LUTin aina niin ihanille naisihmisille!

Elämää

Viikko on käynnistynyt talvisenlumisissa olosuhteissa. Merenjää kantaa hohtavanvalkeaa vaippaa päällään auringon pilkistellessä huntumaisen taivaankannen takaa.

Viime talvena en tullut käyneeksi avannossa kertaakaan :-( Nyt parin käynnin jälkeen ihmettelen taas kerran, miksi ja miten tämäkin ihanuus on jäänyt väliin? Avannosta nousun jälkeen tunne elimistössä on jotain kevyen ja kuplivan välillä. Edes varpaiden pieniä niveliä ei kolota.

Kuntoilua

Helmikuun alkuun tähdätty kuntohuippu vaatii töitä. Eilen tein aamu-uinnin alle pienen kuntopiirin. Päivällä jalat saivat osansa maastopyörälenkillä. Jälkimmäinen jäi valitettavasti puolimittaiseksi, kun reisiä, nivustaivetta ja sormia alkoi paleltamaan. Tällä kertaa varpaat tulivat toimeen kohtuullisesti uusien lämpöpohjallisten seurassa.

Gradu

Muutama ajatus eilisestä gradutyöskentelystä:
  • kansainvälistyvien pienyritysten ydinosaaminen voikin on verkostojen hankkiminen ja niiden ylläpito
  • toisin kuin luullaan, yritykset eivät hankikaan yhteistoimintaverkostosta toimintaansa lisääviä (complementary) resursseja, vaan samantyyppisiä, kuin niillä itselläänkin jo on
  • kansainvälistyminen saa aikaan uusien organisaatiorakenteiden käytön. Perinteiset "hierarkia" ja "markkinat" täydentyvät erilaisilla hybridi- malleilla
Pyörä

Uuden kilpapyörän hankinta pyörii mielessä. Tuttu henkilö lupasi ystävällisesti, että voin käydä sovittamassa hänen triathlonpyöräänsä. T'ällä saan näkemystä sopivaan pyörän kokoon. Harkinnassa on Quintana Roo- merkkinen viritys.
.