tiistai 12. tammikuuta 2010

Venäjää, ääh

.
Kävi ilmi, että minun tulee kerätä vielä kasaan 2 opintopisteen edestä venäjänkielen opintoja. Kaikki ei siis ollutkaan kunnossa.

Olen sopinut gradun ohjaajan kanssa, että asun kevään 2010 Helsingissä. Yritin ottaa selvää venäjänkielen kursseista Helsingissä tai sen ympäristökunnissa. Kurssien tulee olla yliopistotasoisia, joten AMK tai erilaiset opistot eivät kelpaa. Niinkuin niissä olisi yhtään sen huonompaa opetusta!?

Helsingin yliopisto: opetusta on, mutta mukaa pääsee vain Joustavalla opinto-oikeus- sopimuksella (JOO). LUT ei suostu sopimusta tekemään, koska vastaavaa opetusta on tarjolla Lappeenrannassakin. Ilman JOOta Helsingin yliopisto ei ota kurssille, ei edes maksusta.
Avoin yliopisto: ei venäjän opetusta!!
Taik: ei venäjän opetusta. Käyttävät Helsingin Yliopistoa opetukseen.
Hanken: opetus ruotsiksi...
Maanpuolustuskorkeakoulu: siviiilin ei mahdollista opiskella, ei ainakaan ilman JOO-sopimusta
Aalto- yliopisto: eivät ota ulkopuolisia opiskelijoita
Kesäyliopisto: kurssitarjonnassa on Työväen Akatemiassa Kauniaisissa sopiva venäjän kurssi - joka on täynnä

Näyttää siltä, että ainoa mahdollisuus on ryhtyä matkustamaan Lappeenrantaan kaksi kertaa viikossa! Paitsi että ilmoittautumisaika kieliopintoihin on jo päättynyt. :=(

Ei voi olla elämä taas näin hankalaa ja vaikeaa. Koetetaan nyt kuitenkin löytää joku ratkaisu. Olisihan se hassua, jos valmistuminen jäisi kiinni 2 opistopisteen venäjän osaamattomuudesta.

Onnistuisikohan, että LUT hyväksyisi JOO- sopimuksen sillä ehdolla, että minä itse maksaisin syntyvät kurssimaksut? Näin voisin opiskella Helsingin Yliopistossa eikä minun tarvitsisi istua 4 x 2 tuntia viikottain junassa muodostamassa CO2- päästöjä.
.