torstai 25. helmikuuta 2010

Ei voi olla totta?!

.
On tämä byrokratia joskus sitten huvittavan ja naurettavan välimailla.

Sain kirjeen Kelalta, jossa käsittelijä pyytää selvitystä ulkomailla oleskelusta.

He ovat havainneet tammikuussa 15. päivä sairausvakuutuskorvaushakemuksen käsittelynsä yhteydessä, että heillä on puutteelliset tiedot ulkomaillaoleskelustani. Minun pitää toimittaa heille A4, jossa kerron muuttopäivän ulkomaille, maan, muuton syyn, paluupäivän jne.

Soitin Kelan asiakaspalveluun ja kerroin tehneeni lähtö- ja paluumuuttoilmoitukset sekä Suomessa että Tanskassa maistraattiin. Siis viranomaiselle, joka ylläpitää väestörekisteriä. Paluuilmoituksen olen tehnyt 2.12.2009 henkilökohtaisesti maistraatissa, eli 1,5 kuukautta ennen Kelan havahtumispäivämäärää.

Vaan kun Kela ei saakaan tietoja rekisteriviranomaiselta! Kelalle pitää ilmoittaa tasan tarkkaan ja 100% samat tiedot uudestaan, erikseen ja eri lomakkeilla.

Voiko taas suurempaa pöljyyttä maailmassa olla?

Puhelinpalvelun nainen otti muuttotietoni ylös ja kirjasi ne tietojärjestelmään. Vaan tämä ei kuitenkaan riitä. Minun tulee tästä huolimatta toimittaa paperilla samat tiedot uudestaan. Ja voi olla, että saan tämän jälkeen täytettäväksi Y-jotain lomakkeen lisätietojen antamista varten.

Mikä ei kuulu joukkoon?: Lisäarvo. Hoikka tuotantoketju. Optimointi. Informaatioyhteiskunta. Tehokkuus. Kela.
.