perjantai 12. helmikuuta 2010

Lumisia ruoka-asioita

.
Kaloja

Pidin oman seminaariesitykseni lähes aikataulussa eilen iltapäivällä. Virittelin oman esitykseni kokoon aamupäivällä kuunnellessani muiden esityksiä ja tein jopa uuden kaavion, oheisen kalanruotorakennelman. Olin ihmetellyt muiden esitykissä ao. rakenteeen toistuvaa käyttöä. Ja kävihän syykin ilmi; aikaisemmassa seminaarissa tärkeää oli ollut, että gradun luonnoksessa on sivunnumerot ja esityksessä on kalanruoto. Oma versioni kalanruodosta sai aikaan mukavia hymyjä, joten tuotokseni teki tehtävänsä.

Professori Sainion palaute oli hyödyllinen, ja sitä aion noudattaa. Hän ehdotti, että yhdistän kolme teoriakehystä, ja käytän sitä gradun rakenteena. Tänään otan kynän käteeni, ja alan hahmottelemaan uutta kehystä.

Oliver- herran salaattia

Illalla tepastelin syömään blinejä, Oliver - salaattia ja perunalaatikkoa. Tilaaminen oli hupaisaa, koska vähäisetkin venäjänkielen taitoni ovat pahasti hukassa. Vaan ruokaa tuli, ja vatsa täyttyi.

Jäätä ja lunta

Lunta on sivukaduilla runsaasti. Pääkatujen jalkakäytävät ovat puhtaat, mutta muualla jalkakäytävät ovat varsinaisia perunapeltoja. Lumimössöä on suurina kasoina kulmauksissa ja autojen päällä. Lumen alla on kävellessä jäälohkareita, joten astellessaan saa olla hyvin tarkkana.