torstai 4. helmikuuta 2010

Itella saa arvosanan "välttävä"

.
Polkupyörätilauksen viimeisetkin osat saapuivat lopulta perille.

Lähetyksessä oli kolme kollia, joista kahdesta kotiini oli tuotu pakettikortit. Kolmannesta kollista ei sitten ollutkaan mitään tietoa, ei edes pakettikorttia. Otin yhteyttä lähettäjään, sain lähetystunnuksen, jäljitin paketin Itellan terminaaliin, soitin Itellalle ja pyysin heitä toimittamaan sen oikeaan paikkaan. Tämä on jo tuttua tarinaa.

Tuntuu, että kun asiat lähtevät menemään tietyn paketin osalla pieleen, niin suunta jatkuu pitempään.

Eilen olin aamusella kotona. Eteisessä touhutessani huomasin, että postiluukusta oli jätetty pakettikortti. Sen mukaan Itella oli yrittänyt tuoda paketin, mutta koska en ollut kotona (?!?), paketti on saatavissa kello 12.30 jälkeen postikonttorista.

Yritin soittaa Postiin ja pyytää uutta toimitusta. Puhelinjärjestelmä kertoi jonotusajan olevan - tauko - (eri äänellä) yksitoista - tauko - minuuttia. (äänityypin vaihto takaisin alkuperäiseen).

Otin auton, ja ajoin postiin kello 12.40. Pakettia ei löytynyt... Pyysin saada tavata veijarin, joka oli "yrittänyt" tuoda paketin minulle aamulla. Ei ollut tavattavissa, vaikka olikin takahuoneessa. Mistäkö tiedän? No kas kun asiakaspalveluhenkilö kävi jututtamassa tätä :=/

Tietojärjestelmä kertoi, että pakettia oli yritetty tuoda kaksi kertaa. Muutama päivä sitten ja nyt sitten aamulla. Ensimmäisellä kerralla alaovi oli ollut kiinni ja toisella en ollut paikalla. Kuulemma.

Pyysin etsimään pakettia vähän terhakammin. Ja kas, sieltähän se löytyy rullakosta. Rikkinäisenä.

Olin hieman pahana. Kerroin harmistustani:
  • ensimmäisellä tuontikerralla eivät muka päässeet alaovesta, mutta saivat tuotua kahden muun paketin kortit sisälle asti
  • paketista ei jätetty korttia
  • paketti vietiin väärään terminaaliin
  • minä otan yhteyttä UKhon, jäljitän paketin, soitan Itellalle ja pyydän paketin palauttamista omaan konttoriin
  • pakettia yritetään tuoda uudestaan ollessani kotona, mutta postiluukusta jätetään vain kortti. Kun en ole kotona...?
  • kun tulen postiin hakemaan pakettia luvatun ajan jälkeen, pakettia ei löydy
  • paketti on rikki
Myönteistä asiassa on, että a) paketti löytyi ja b) asiakaspalvelija oli ystävällinen. Vaan muuten Itella ei nyt sitten onnistunutkaan suorituksessaan.
.