maanantai 23. helmikuuta 2009

Marjarahkaa ensimmäisillä askeleilla

.
Aamutoimet

Maanantaiaamu lähti käyntiin reippaasti herätyskellon aloittaessa soittamaan Puolustusvoimien uutta virallista marssia, Pohjantähtimarssia. Soittoäänen voi hakea osoitteesta http://www.mil.fi/ruotuvaki/?action=soittoaani

Puuroaamupala koneistoon ja pyörällä yliopistolle punttisalille. Saliharjoittelun välillä keskustelin entisen kilpauimarin kanssa käsivetojen liikesuunnista ja hengittämisestä. Hän antoi hyvän vihjeen käsivetojen harjoitteluun: maski ja snorkkeli. Näin päätä ei tarvitse käännellä, vaan voi keskittyä käsien käyttöön!

Supply chain

Aamupäivällä laitoksella opimme uusia asioita Supply chain management:ista. Tarkastelimme muun muassa jatkumoa market - partnership - hierarchy. Malli antaa rungon pohtia tuotteiden valmistusketjua. Milloin ja mitä kannattaa tehdä itse, milloin kannattaa ostaa ns. spot exchange- mallisesti ja milloin erilaiset yhteistyömallit ovat käyttökelpoisia.

Ensi maanantaiksi meidän täytyy työstää pienryhmissä tapauskertomuksia. Meidän tapauksessa on saksalainen teollisuuspumppuja valmistava yritys, jonka osto-organisaatio on ongelmissa. Tehtävä on rakentaa ratkaisuvaihtoehtoja. Mukana on sisäistä politiikkaa, vääriä hankintamalleja, yksilöitä väärissä tehtävissä, laatuongelmia, jne.

Jalat kunnossa

Iltapäivällä kävin hierottamassa jalkani toiseen kertaan. Nyt polvien alapuoliset lihakset alkavat olla kunnossa. Reidet sensijaan äkkäilevät edelleen. Hyvää teki, tuo hieronta.

Puhdasta tulee

Pesutuvassa jouduin heittämään jonkun pyykit ulos kuivausrummusta kesken ohjelman. Olin varannut pesukoneen ja kuivausrummun tunniksi, mutta joku oli tunkenut vuorolleni aikaa varaamatta. Kuivatelkoot pyykkinsä muulloin, kuin varatuilla ajoilla. Kai varauslistalla jonkin virka on?

Essee

Tässä illalla olen kirjoitellut alkua Vaisalan (?) identiteetin ja yrityskuvan analyysiesseelle Cross-cultural management- kurssille. Jokainen matka alkaa ensimmäisestä askeleesta, ja jokainen työ alkaa ensimmäisestä kirjaimenlyönnistä. Kuuntelen samalla Doors:in albumia The Doors ja syön illallisen jälkiruokaa, marjarahkaa.

Seminaari

Lähetin pyynnön MITIM 2010- opiskelijoille kommentoida Pietarissa toteutetun konsultointiprojektin kurssiamme. Minut pyydettiin puhumaan maaliskuussa pidettävään liiketoimintaseminaariin aiheesta "Konsultointiprojekti yrityksen hyödyn näkökulmasta". Aihetta ei annettu sanatarkasti, mutta ydin on tuonsuuntainen.

On hyvä, että saan laajempia näkemyksiä kuin pelkästään oma subjektiivinen käsitykseni.
.