torstai 19. helmikuuta 2009

Tasapainoista kaatuilua

.
Sain viimeinkin otettua pyörän kanssa tekniikkarullat käyttöön.

Hankin pari viikkoa sitten pyörääni maantierenkaat ja pumppasin niihin sopivat 7,5 baarin paineet. Asettelin rullat ainoaan sopivaan oviaukkoon kämpässäni, virittelin ajoasun päälle ja ryhdyin ajamaan lyhyttä lihaskestävyysharjoitusta.

Tuntuma oli alussa villin hutera. Tasapaino oli hukassa, renkaat tuntuivat liukuvan rullilla ja käsiä pakotti. Hiljalleen ajaminen lähti sujumaan liiankin hyvin. Innostuin kokeilemaan ajamista putkelta. Muutaman polkaisun jälkeen eturengas otti sivuliikkeen, pyörä singahti rullita pois, ja Raatikainen heilahti horisontaalisesti. Lopputuloksena olin oven karmin ja rullien välissä puristuksessa pyörän alla. Olisi mukava tietää, miten onnistuinkin pääsemään moiseen nippuun.

Kaatuminen oli lopputulokseltaan tasapainoinen. Loukkasin vuosi sitten vasemman keskisormen nivelsiteet Krav Magassa. Nyt meni puolestaan oikean keskisormen tyvinivel. Murtumaa ei ole, mutta koko sormi on harmillisen kipeän jäykkä. Ei kuitenkaan mitään, mistä ei muutaman päivän levolla selvittäisi.

Jatkoin henkisen kokoamisen jälkeen rullailua adrenaliinin tuomalla lisäinnolla. Hyvillä renkailla oli mukava ajaa. Pystyin pitämään puolisen tuntia 45 km/t keskivauhtia. Parhaimmillaan sain huippuvauhdiksi 60 km!

Uusi yritys myöhemmin tällä viikolla... Pelottaa jo valmiiksi :)

Onneksi pääsin tänään käymään hierojalla. Olo on huomattavasti rennompi - lihashuolto on erinomainen asia!
.