keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Täysi päivä johtajalla

.
Oppia

Täysi opiskelupäivä takana. Aamulla venäjäntunti sanakokeineen. Eipä tainnut mennä ihan niin hyvin kuin olisi saattanut. :) Sain arvottua 10 kysyttyyn sanaan edes arvauksen vain neljän kohtaan. No, tästä on vain yksi suunta.

Aamupäivän epistola oli kansainvälistä rahoitusta. Kirjan ja siis tentin kanssa on tulossa ongelma, sillä joudun palauttamaan kirjan huomenna takaisin kirjastoon. Takaisin en kirjaa heti saa, sillä sillä on varausjonoa. Ainoa vaihtoehto taitaa olla tilata kirja omaksi ulkomailta.

Opiskeluaiheena olivat rahoitusratkaisut, oman pääoma ja lainoitus. Opimme mm., että pääoma on kalliimpaa rahaa kuin laina!

Lounaan jälkeen työstin cross- cultural managment ryhmätyön oman osuuden valmiiksi. Tuuppasin sen seuraavalle ryhmäläiselle, jonka tehtävä on viimeistellä työ ja lähettää lopputulos luennoitsijalle.

Loppupäivä kulutettiin uudestaan rahoituksen tunnilla. Aloitimme opiskelemaan valutttakurssien muutoksia ja niihin johtavia syitä.

Vähän hien valutusta

Kotona, päivällisen jälkeen, kipusin rullille ja ajoin vähän lihaskestävyyttä koneeseen. Illan viimeisteli pieni juoksun nopeusharjoite ulkona. Viimeinkin vasen nilkka alkaa olla työkunnossa. Paranemisessa ultimatesta on mennyt kolmisen viikkoa.

Kirjoja

Tein lopulta johtajan ratkaisun, ja tilasin kevään tenttikirjat itselleni Isosta Britanniasta. Ovatpahan sitten kotikirjastossa käytössä myöhemminkin tarpeen mukaan. Aiheina financial management, supply chain management ja high-technology product marketing.

Samaan nippuun pyysin lähettämään muutaman pyöräilykirjan. Tai taisi olla kaksi harjoittelusta kertovaa kirjaa sekä yksi matkakirja. Tuskin jaksan odottaa...!
.