tiistai 17. maaliskuuta 2009

Lunta tupsautti vaan ei tupaan

.
Lunta pihalle (ei tupaan)

Lunta tupsahti yön aikana mukava määrä. Sääennuste varoitteli suuremmastakin kaaoksesta, mutta jos tuolla on nyt 3 sm uutta lunta, niin hyvä. Talvista ja mukavaa on.

Flash Gordon a la Queen

Sain kerättyä viikonlopun aikana lähes täydellisen Queen:in diskografisen kokoelman. Yhtye oli yksinkertaisesti loistavan lahjakas ja tuottelias. Tässä aamupalaa syödessäni kuuntelen "Flash Gordon"- levyä. Aihe on levyksi hervottoman viihteelliis-tieteellinen... "Flash, Flash Gordon - the saviour of the earth".

Marginaalia

Freddie Mercury:stä tulikin mieleeni eilinen HS uutinen, jonka mukaan Helsinki pyrkii muokkaamaan itsensä homoille ja lesboille mieluisaksi matkailukaupungiksi. Tämä on hyvä suunta. Turismiliiketoiminnan näkökulmasta nämä vähemmistöryhmät ovat haluttavan mielenkiintoisia. Lisäksi tällä kampanjalla muokataan ilmapiiriä hyväksyvään suuntaan ajatellen muitakin ahkeria, fiksuja ja työtätekeviä, eli rahaa ja myönteistä monimuotoisuutta, tuottavia marginaaliryhmiä kuten useimpia maahanmuuttajia kohtaan. Kaupungin, ja koko Suomen, pitäisi ottaa napakka asenne pyrkien valikoivaan turismiin ja maahanmuuttoon. Nykyinen lamakin antaa siihen syyn ja oikeutuksen.

Tentti

Eilen osallistuin kevään ensimmäiseen tenttiini. Aiheena kansainvälinen rahoitus. Kysymykset käsittelivät esimerkiksi:
  • maariskin hallintamenetelmiä
  • miten inflaatio, kaupparajoitukset, tulotaso ja/tai korkokanta vaikuttavat kahden maan väliseen valuuttakurssiin
  • miten iso-britannialainen yritys kokee Saksassa olevan tytäryrityksen toiminnan taloudellisesta näkökulmasta euron vahvistuessa/ heikentyessä
  • mikä vaikuttaa yrityksen rahan hintaan eli rahoituskustannuksiin
  • jne.
Kysymykset olivat hyvin pitkälle samoja kuin aikaisemmissa tenteissä. Kyllä minä tästä tentistä läpi menen. Luin sentään koko kirjan sekä kaikki annetut kalvot sekä monisteet. Arvosanaa on vaikeampi arvioida.

Kesä?

Olen katsellut mahdollisia kesäajan matkoja. Pienen pyöräreissun ja vaelluksen lisäksi ideavarastoon nousi myös melontaretki vaikkapa Koloveden maisemiin. Alueella on pari matkailuyrittäjää, joilta voi vuokrata kajakkeja ja kanootteja. Muut varusteet löytyvätkin kotoa. Hyvä perussivusto suunnitteluun on www.luontoon.fi

Messuilla

Viikonloppuna kävin hämmästelemässä fillari-, retki-, jne messuja. Eniten aikaa meni erilaisia maantiepyöriä katsellessa. Ne ovat aika kauniita... Valikoimaa ei kylläkään ollut kovin paljon, vaan lattiapinta-alan täyttivät erilaiset maastopyörät ja niiden sukulaiset. Muutama näytteilleasettaja sentään oli tuonut paikalle erilaisia erikoispyöriä, yhtenä Ikipyörä. Vierailusta ei tullut liian kallis, sillä ainoa ostos oli lounas. Liputkin saimme hankittua tutuista liikkeistä etukäteen ilmaiseksi. Kiitos vain, Tikkurilan Ajomies ja Urheiluareena. (maksamaton mainos...)

Kolarikorjausta

Tänään soittelen lappeenrantalaisiin kolarikorjaamoihin. Viimeviikolla kolarissa ollutta tuttavani autoa pitäisi ryhtyä korjaamaan. Minun on helpompi selvittää asiaa suomeksi kuin hänen venäjäksi, tai englanniksi.
.