keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Taas etenee!

.
Päivä alkaa olla jälleen takana. Oppia on tullut edelleen valuuttakurssien liikkeistä, keskuspankkien mahdollisuuksista vaikuttaa niihin jne.

Päivän eri tauoilla olen yrittänyt lukea supply chain management- kirjaa, joka onkin jo lähes puolessa välissä. Hieno asia on, että sain tänään kummankin aihealueen kurssikirjan kotiin UKsta. Pääsen tekemään lukemisen aikana muistiinpanoja eikä tarvitse huolehtia kirjojen palauttamisesta kirjastoon. Toinen ostamistani kirjoista on käytetty - entinen kirjaston kirja! Oletettavasti kuitenkin aika hyvässä kunnossa.

Muita kirjoja pitäisi tulla tällä tai ensi viikolla. On se sinäänsä hassua, että edelleen EUn alueella toisesta maasta tilaamalla saa saman standardituotteen 40% halvemmalla.

Ruokavalio on vakioitunut aika tavalla. Kämpillä lämmitän lähinnä valmiita laatikoita, syön hedelmiä, keitän puuroja ja täydennän ruoan leivällä + leikkeleillä. Parempilaatuista ruokaa ja ennenkaikkea salaatteja saan yliopistolla. Keittiöitä on kokonaista neljä, joten valinnanvaraa on riittävästi. Oheiset kuvat ovat yliopiston suurimmasta ruokalasta, jossa pääsääntöisesti syön.

Tapasin kirjastossa sattumalta reippaan tuotantotalouden opiskelijan, joka on laittanut vaihto-oppilasanomuksen päästäkseen Pietariin valtionyliopistoon! Annoin joitakin ajatuksia asumisesta ja opinnoista. Hyvän valinnan hän on tehnyt. Niin sitä pitää.

Yhdet risut pitää antaa Lappeenrannalle. Täkäläiset autoilijat eivät kunnioita suojateitä lainkaan! Vaikka työntäisi itsensä ja/ tai pyörän puoleen väliin kaistaa, autot puskevat väkisin suojatien yli! Mistähän moinen?
.