perjantai 13. maaliskuuta 2009

Torstaita erilaisine asioineen

.
Torstaina 12.3.2009 sain viettää lähes vapaapäivää. Meillä ei ollut luentoja yliopistolla, joten saatoin keskittyä muihin asioihin.

Rahoitus

Aamupäivän luin rahoituksen tentin kalvoja. Sarjoja on noin 20, jokaisessa sarjassa noin 30 sivua. Yhteensä luettavia kalvopohjia on siis noin 600. Onneksi suurin osa niistä on nopeaa luettavaa ja enemmänkin kertausta.

Kasvun strateginen hallinta

Toinen aamupäivän asia oli lukea "Strategic management of growth"- kurssin kaksi ensimmäistä artikkelia ja tehdä niistä kooste seuraavalle luennolle. Tämä opetuskäytäntö on hyvä ja tehokas. Jos opiskelijoille annetaan artikkeleita luettavaksi, suurin osa jää lukematta tai ainakin oppimatta. Tämä johtaa siihen, että luennoilla on vaikea keskustella aiheesta arvoa lisäävästi. Pietarissa tietämyshallinnon luennoitsija käytti kontrollimenetelmänä tuntikokeita. Pihkala puolestaan käyttää vaatimusta yhden sivun artikkelikoosteista, jotka hän kerää ja arvostelee. Tämä toivottavasti johtaa parempaan valmistautumiseen.

Kolmas usein käytetty menetelmä on vaatia (satunnaisia) yksilöitä tai ryhmiä esittelemään artikkelin sisältö luennolla suullisesti.

Jakeluketjun ja keksintöjen hallinta

Iltapäivän aluksi osallistuin ryhmätyöskentelyyn. Aiheena oli kahden artikkelin koosteen tekeminen "Innovation and supply chain management"- kurssille. Samalla kuulin, että minun olisi pitänyt osallistua kolmen muunkin ryhmätyön tekemiseen...! Nämä ovat:
  1. Scenario development for “EU trade and investment opportunities in Russia 2015”
  2. Relationships Mapping for a business system
  3. Customer needs and offering functions with QFD
Nämä jäivät tekemättä...

Hieronta

Iltapäivällä kävin hierojalla. Yksinkertaisesti, hieronta on hyvä juttu! Selkä oli niin paljon parempi käsittelyn jälkeen. Samalla sain ohjeet vahvistaa lapaluiden lähentäjiä. Lihasvoima ei ole ilmeisesti täysin tasapainossa.

Häiriöitä

Karankokadun kiinteistössä on lähes viikottain häiriöitä. Alakerran kerhohuonetta voi vuokrata juhliin. Näiden juhlien tulee päättyä kello 24.00. Usein näin ei käy, vaan meno jatkuu aamuyölle. Toinen vaihtoehto on, että juhlat järjestetään yksittäisessä asunnossa.

Opiskelijaystäväni pyysi ottamaan selvää, miten pitää toimia järjestyshäiriöiden sattuessa. Hän oli soittanut hälyytyskeskukseen, mutta ilmeisesti poliisipartio ei ehtinyt käymään paikalla.

Soitin LOASille ja pyysin ohjeita. Perusajatus on, että ensimmäinen reagoija on talonvanhin. Valiettavasti hän ei vain vastaa puheluihin eikä tee töitään. Tämän jälkeen, jos häiriö tulee asunnosta, poliisi hoitaa tilanteen. Jos häiriö tulee kerhohuoneesta, yksityinen yritys Turvatiimi vastaa tilanteeseen. Valitettavasti yksittäisen asukkaan on vaikea tietää, mistä järjestyshäiriö johtuu. Lisäksi tietäen poliisin resurssitilanteen, partiot eivät tule paikalle läheskään aina.

Paras ratkaisu olisi, että LOAS tekee hälyytyssopimuksen Turvatiimin (tai jonkun muun turvayhtiön) kanssa. Näin asukas voisi tarvittaessa soittaa yhtiön hälyytyskeskukseen, ja vasteaika olisi toivottavasti lyhyempi.

Jatkan tilanteen selvittelyä.

Elokuva

Illan päätteeksi katselin Etulinjan edessä- elokuvan alkuperäisenä nimellä Framom främstä linjen. Vapaaehtoinen 61. Jääkärirykmentti (JR61) teki uskomattoman suorituksen Itä-Karjalassa ja Karjalankannaksella kulminoituen puolutusvoittoon Tienhaarassa.

Kiitos!
.