tiistai 31. maaliskuuta 2009

Märkäkorvat maailmalle

.
Vaihtoon?

Pietarista tuli viesti, jonka mukaan heille pitää lähettää 3.4.2009 mennessä kirje, jos haluaa lähteä vaihto-oppilaaksi syksyllä 2009. En nyt aivan ymmärrä, menevätkö hallintotasolla asiat ristiin, kun LUT pyysi täysin vastaavaa muutama aika sitten... Voihan toki sen saman kirjeen lähettää Pietariinkin, ei siinä mitään.

Pietarin viestissä oli kuitenkin merkittävä lisätieto: mihin yliopistoihin on mahdollista hakea. Nämä ovat:
  • Copenhagen Business School (Denmark) - yksi paikka
  • European Business School, International University Schloss Reichartshausen (Germany) - yksi paikka
  • Norwegian School of Economics and Business Administration, Bergen (Norway) - yksi paikka
  • RSM Erasmus University (The Netherlands) - yksi paikka
Jos nyt ymmärrän oikein, vain neljällä kurssilaisella on mahdollisuus lähteä vaihtoon. Hakemukseen pitää laittaa vähintään kaksi haluamaansa vaihtoehtoa. Kävin katsomassa tarjolla olevien yliopistojen sivuja, ja oma listani saattaisi näyttää seuraavalta:
  1. Tanska
  2. Alankomaat
  3. Norja
  4. Saksa
Asiaa pitää kuitenkin vielä vähän pohtia. Ja keskustella Prinsessan kanssa!

Kasvua

Kävin eilen haastattelemassa AAC Global Oy:n toimitusjohtajaa saadakseni materiaalia strategisen kasvun hallinnan kurssityölleni. Yrityksen tarina on enemmän kuin mielenkiintoinen! Ainakin pariin kertaan puulaaki on ollut konkurssin partaalla, mutta nyt se on yksi Suomen suurimmista palvelualan yrityksistä.

Muutama päivä menee muistiinpanojen puhtaaksikirjoittamiseen englanniksi. Sen jälkeen pitää tehdä hieman analyysia strategiasta, palauttaa työ tarkastettavaksi ao. yritykseen, jonka jälkeen voinkin tuupata työn professorille arvostelua varten.

Mukava kurssi!

Märkäkorva

Kävin tänään illalla LrKT:n uintiharjoituksissa, kuten tiistaisin on ollut tapana. Reilu kaksi kilometriä tuli taas kauhottua, välillä hitaammin ja välillä nopeammin. Vesi on mukava elementti, varsinkin kun sen ääreltä saattaa toisinaan löytää merenneitoja! Ainakin Singaporessa!

Isänmaan asialla

Mennyt viikonloppu meni taas kerran vapaaehtoistouhuissa isänmaan asialla. Kyllä reipas ulkoilmaelämä aina kotiolot voittaa. :=) Mikäs sen mukavampaa kuin olla kylmässä, ja tällä kertaa lisäksi märässä, metsässä vähällä yöunella!?

Pitää nostaa hattua niille sadoille, eli tuhansille, miehille ja naisille, jotka käyttävät vapaaehtoisesti lukuisia viikonloppujaan joka vuosi turvatakseen muiden kansalaisten yöunet.

Harrastus, jossa saa yhteiskuntaa palvellessaan liikuntaa, ulkoilmaa, erikoistunutta opetusta, paljon ystäviä, hyvää mieltä sekä pienen rahallisen korvauksen. Voisi kai sitä olla huonompiakin tapoja käyttää vapaa-aikaansa.
.