perjantai 8. toukokuuta 2009

Markkinointia

.
Markkinointia

Pääsin onnekseni vihdoinkin markkinoinnin luennolle.

Luennoitsija Sanjit Sengupta on kurssikirjamme yksi kirjoittajista, joten hän tuntee ainakin kirjan aiheen "Marketing of high-technology products and innovations". Opetusajatuksensa on, että jokaiselle luennolle luemme etukäteen yhden tai kaksi kappaletta, joista hän kertoo kontaktiopetuksessa hieman enemmän.

Herra on ainakin hymyilevä ja pyrkii osallistamaan oppijat. Ehkä hänen työpaikkansa San Francisco State University on lyönyt häneen usa:laisen opetustapa-ajatuksen.

Päivän toisena luennoisijana on professori Asikainen, joka luennoi Suomen korkeateknologiasektoreista. Hän pyysi, että kommentoin häntä vasta äitienpäivän jälkeen.. :) Tehdäänpäs sitten näin.

Graduasiaa

Tauolla tapasin graduni ohjaajan Saarenkedon. Sain häneltä vinkkejä, millä hakusanoilla lähden etsimään aihealueeni artikkeleita ja uraauurtavia teoksia. Otan pääteemaksi kansainvälistymispolut (internationalization pathways), enkä arvoketjujen hallintaa (value chain management).

Pyrin hakemaan artikkeleita teoriapohjaa varten tekijänimillä Saarenketo, Nummela, Kuivalainen (ja Puumalainen). Lisäksi käytän ainakin hakusanaa "inward internationalization".

Outsourcing ja off-shoring eivät kenties tule olemaan aktiviteettieni ydinalueella.
.