torstai 14. toukokuuta 2009

Monta asiaa sekaisin

.
Gradu

Aamulla kävin tapaamassa gradun ohjaajani. Reipas ja hyvähenkinen professori oli lukenut tutkimussuunnitelmani version 0.9.0 ja kerännyt jatkotyöstöä varten muutamia artikkeleita. Keskustelimme teoriapohjasta ja suunnasta, johon lähden suunnitelmaa viemään. Lisäksi sain Saarenkedolta lainaksi yhden kirjan, josta saan lisää perusteita työlleni.

Pyrin muokkaamaan suunnitelman ensi tiistaiksi versioksi 1.0.0. graduseminaaria varten.

Seuraava haastava työ on pyrkiä saamaan kohdeyrityksen eräs johtajista kiinni suunnitelman esittelyä varten. Tarkoitus on saada ao. yrityksestä neljä tytäryhtiötä gradun tutkimuksen kohteeksi. Konsernitason taustatuki olisi luonnollisesti enemmän kuin suotavaa.

Markkinointia

Aamupäivän nautinto oli kuunnella aina niin iloista ja ystävällistä professori Senguptaa ja hänen ajatuksiaan markkinoinnista.

Kuten eräs opiskelija totesi, saimme tunnissa enemmän asiaa kuin edellisen luennoitsijan kanssa kahdeksassa tunnissa... Kun Senguptalle oli varattu kokonaiset neljä tuntia, tuli asiaa taas roppakaupalla.

Venäjän tentti

Jouduin jättämään markkinointiluennosta kuitenkin osan pois, sillä venäjän tentti alkoi jo kello 13.15. Virittelin kovalla tarmolla kolmelle sivulle tietämiäni ja arvaamiani asioita kieliopista, sanastosta jne. Noudatin periaatetta, että voimalla voi korvata taitoa. :)

Kello 15.15 alkoi ennakkoilmoituksen mukaan kuullun ymmärtäminen. Tätä osiota odotin malttamattomasti, sillä kielioppi ei ole vahvuuteni. Pietarissa tuli kielen kuuntelua suhteellisesti aika runsaasti, joten ajattelin kerääväni hyvin tarpeellisia irtopisteitä tästä osioista.

Muuten hyvä suunnitelma, mutta kielistudiossa kävikin ilmi, että "Venäjä 2"- tasolla ei olekaan kuunteluita. Pöh, ei sitten.

Suuri tuntematon asia on, pääsenkö tästä tentistä eli kurssista läpi. Jos tarvitsisi veikata, niin en.

Uintia

Päivän päätteeksi kastoin itseni Lappeenrannan kaupungin uimahalliin, jossa uin oman ohjelman:
  • 200 m vapaauintia rauhallisesti
  • 200 m rintauintia
  • 200 m potkuja laudan kanssa
  • 200 m käsivetoja lättäreillä
  • 200 m reipasta vapaauintia
  • tauko
  • ja sama uudestaan
  • päälle 50 metriä kelluskelua
Yhteensä 2050 metriä, joka tuntui hyvältä.

Vaihtoasioita

Ryhmämme takaisin Venäjälle syksyksi lähtevillä suomalaisopiskelijoilla on harmituksen aihe. Jonkinlaisesta hallinnollis-taloudellisesta kriisistä johtuen Pietarin pään venäläisopiskelijoita ei tulekaan Suomeen syksyksi 2009. Vastavuoroisesti suomalaiset eivät sitten saa lähteä Pietariin!

Taustat ovat tuntemattomia, mutta tämä aiheuttaa monelle kiukkua, ymmärrettävästi. Moni on tullut MITIM- ohjelmaan nimenomaan sen takia, että yhteisohjelma tarjoaa mahdollisuuden opiskella kummassakin maassa. Erinäköisistä syistä moni haluaisi opiskella venäjällä lisää, eikä tämä nyt onnistukaan! Näistä opiskelijoista tuntuu, että heille nimenomaan luvattuja asioita ei tapahdu.

Todella ikävää. Toivottavasti tähän tulee vielä muutos.

Tuleva tentti

Huomenna kertaan huomisen iltatentin aineiston. Tentin aihe on "Economics of innovation and intellectual capital". Professori Jantusen mukaan kysymyksiä tulee seuraavasti:
  • aineistona luennot ja kaksi artikkelia
  • maksimipistemäärä 100 pistettä. Tämä jakautuu luennoitsijoiden kesken näin: Dermanov 30, Toivonen 30, Kyläheiko 20, Jantunen 20
  • Dermanov asettaa monivalintatehtäviä sekä avoimia kysymyksiä
  • Toivoselta lyhyitä määrittelytehtäviä, yhteensä 10 kysymystä
  • Kyläheikon kolme tärkeintä asia ovat: focus, focus, focus
  • Jantunen haluaa esseitä
Kurssin arvionti tulee kesäkuun alkuun mennessä

Viikonloppu

Viikonlopun suunnitelmissa on kävellä jonkunmatkaa reppu selässä sekä käydä jossakin polkupyörien ryhmäajossa. En ole koskaan kokeillut enkä oppinut ryhmäajon saloja saati peesauksen perusteita. Näitä olisi nyt tarkoitus kokeilla.

Vaihtoehtoja ovat Keravan Kevätpolkaisu tai HePo:n yhteislenkki.
.