torstai 13. elokuuta 2009

Kuittaus - ja viivästyminen

.
Raportti

Työharjoitteluraportti on nyt valmis, työnantajan allekirjoittama ja matkalla Lappeenrantaan. Työstin reportin venäläisten ohjeiden mukaisesti ja hankin raporttiin suurimman mahdollisen liiketoimintaviskaalin allekirjoituksen. Kaksi paperikappaletta on tuotettu, jotta kumpikin yliopisto saisi omansa.

Toivottavasti kelpaa.

Allekirjoituksen kanssa oli toisin hieman vääntöä. Minulle ehdotettiin, tai paremminkin minua painostettiin, että allekirjoituksen saamiseksi tekisin yritykselle Tanskassa ja Suomessa töitä viimeisen opiskeluvuoden aikana.... Jouduin olemaan tiukkana sen kanssa, että nyt keskityn vain opintoihin. Jouduin jopa toteamaan, että minun pitää hakea allekirjoitus varmaan hierarkiakerrosta ylempää, jos en saa kuittausta ao. tasolla. Höh. Tulihan se allekirjoitus lopulta, mutta olipa se taas vaikeaa.

Vaan toisaalta onhan se mukavaa, että työpanostani kaivataan ilmeisesti ihan oikeasti.

Tanska

Sain sähköpostilla yhteyden erääseen suomalaiseen opiskelijaan, joka lähtee vaihtoon kanssani samaan yliopistoon. Olin ajatellut, että hän voisi kerätä minuakin varten perehdytystiedot. Vaan ajattelin turhaan. Hän ilmoitti menevänsä Kööpenhaminaan vasta syyskuun puolella!

Näyttää siltä, että ainakin kaksi suomalaista antaa epämääräisen kuvan kansamme täsmällisyydestä ja sääntöjen noudattamisesta heti alkuun. Vaan eiköhän tähän joku keino vielä keksitä. Siis keino kuvan vahvistamiselle.
.