tiistai 11. elokuuta 2009

SM kilpailut, tuloksena 10. sija

.
Triathlonin pikamatkojen SM- kilpailu on onnistuneesti ohi. Tuloksena on M40- sarjassa 10. sija ajalla 1:21:26.

Kilpailut olivat järjestelyiltään hienot. Kaikki toimi ajallaan, järjestäjät olivat ystävällisiä, keli lämmin (26 astetta), vesi mukavaa (21,7 astetta), kilpailupaikka sopiva jne. Kun lisäksi palettiin sipaistaan hyvä henkilökohtainen huolto, eli Prinsessa, niin eihän tässä voi kuin hymyillä.

Olen kilpailutulokseeni ihan tyytyväinen, vaikka oma tavoitteeni 1:20:00 jäikin saavuttamatta.

Purin eri osioiden ajankäytön analyysiä varten:
  • uinti (750 m): 00:15:12
  • 1. vaihto, T1: 00:01:33
  • pyöräily (20 km): 00:40:45
  • 2. vaihto (T2): 00:00:43
  • juoksu (5 km): 00:23:13
  • -----------------------------
  • yhteensä: 01:21:26
Kaikki liikunnalliset osasuoritukset menivät toivotulla tavalla. Sykkeet pysyivät lähes kokoajan MK- alueella, joten yhtään enempää en olisi itsestäni saanut tehoja irti.

Ainoastaan uinnissa jarruttelin tarkoituksellisesti vauhtia, koska 1. harjoituskilpailun uinnin ikävä kokemus kaivertaa muistoissa. Halusin antaa elimistölle aikaa saada hengitysrytmistä kiinni, enkä senkään jälkeen halunnut ajaa elimistöä hapoille uinnin aikana.

Vedestä nousemisessa oli hieman hapurointia ja kompastelua. Kertoo vain siitä, että uinti ei ole kaikenkaikkiaan täysin luontevaa.

Ajasta voisi puristaa löysiä pois helpoimmin vaihtoja hiomalla. Varsinkin T1 menee turhan hitaasti. Jos en virittelisi paitaa päälleni vaan käyttäisin kisa-asua, 20-30 sekuntia katoaisi pois. Samoin sukkien pukeminen on turhan hidasta puuhastelua. Vetämällä pyöräilykengät paljaisiin jalkoihin saisin ehkä 30-40 sekuntia ajasta jälleen pois.

Suhteessa hitain lajini on pyöräily. Siinä jään useita minuutteja (lähes 9!!!) kärjelle jälkeen. Ensimmäinen asia on tietenkin lisätä harjoitustunteja pyörän päällä. Toisen osan muodostaa kalusto: vaihtamalla cyclo-crossaristani aika-ajopyörään nousisi keskivauhti ehkä 3-4 km/ tunnissa. Jos keskivauhti nousee 20 km matkalla 3 km/ tunnissa, lähtee ajoajasta reilu 3 min pois!

Voidaan siis spekuloida, että tällä kunnolla mutta pienillä vaihdoilla olisi aikani voinut olla 4 min parempi, eli esim. 1:17:30. Tällä olisin ollut tuloslistalla sijalla - 10. :=)

Joten pitää sitä vielä harjoitellakin...

Onneksi seuraavaan SM- kisaan on yksi vuosi. Tämä aikana tärkeintä on saada pidettyä motivaatio riittävän kovana. Nyt triathlon- harjoitustunteja (uinti, juoksu, pyöräily, yhdistelmäharjoitukset ja kuntosali) on vuositasolla 266:52 tuntia. Tavoitteeksi voisi ottaa 300 tunnin ylitys, jolla voisi jo yrittää myös perusmatkan kisoja.

Seuraava askel on tosin siirtyminen juoksuun. Berlinin maraton odottaa syyskuun lopulla ja jalkoja pitää saada totutettua iskutukseen.
.