perjantai 28. elokuuta 2009

Saapuminen Tanskaan ja asuntoni

.
Olen Tanskassa. Hip hei!

Keskiviikkona 26.8. lastasimme automme Helsingissä lautalle, jolla purjehdimme yön yli Tukholmaan. Satamasta pujahdimme hyvin viitoitettua tietä E4- moottoritielle, joka veti reipasta vauhtia meidät matkatavaroinemme etelä-Ruotsin halki Helsingborg:iin. Alkuperäinen suunnitelmamme oli ajaa Malmö:n kautta sillalle, jota pitkin olisimme päässeet manner-Eurooppaan. Karttatiedustelu kertoi kuitenkin, että oli järkevämpää ottaa 395 kruunua maksanut lautta Skagerrak:in yli Helsingör:iin.

Puhelimeni navigaattorin tytön avulla selvitimme kulkureittimme ongelmitta uuteen asuinpaikkaani. Vuokraemäntä oli odottelemassa paikalla, ja toivotti meidät hyvin ystävällisesti tervetulleeksi.

Hän on saman yliopiston 2. vuosikurssin opiskelija, joka lähtee itse syksyksi vaihtoon Madrid:iin Espanjaan. Vastaremontoitu asunto on laitettu kauniiksi, ja sitä olisi ollut ikävä jättää tyhjilleen.






Minä onnellinen pääsen nauttimaan korkeista huoneista ja valoisista kulmauksista 1930- luvulla rakennetussa kaksiossa.

Asunnon vuokra on 5100 Tanskan kruunua kuukaudessa. Halpaahan tämä ei ole, mutta hintataso on tämä. Toisaalta kulku yliopistolle on helppoa. Kävellen menee 15 min, pyörällä vähemmän.

Lähellä on Hells Angels:ien ja maahanmuuttajajengien rähinäalueena surullisenkuuluisaksi tullut Jagtvej, mutta matkaa on kuitenkin niin paljon, että ongelmia ei tule. Lisäksi en näytä kovinkaan paljon arabilta tai moottoripyöräjengiläiseltä...

Asunnon kalustus on vaalea, ja sanoisinko tyttömäinen. Mikäs sen mukavampaa. Sänky on leveä ja pehmeä, keittiö täysin varusteltu ja olohuone rentouttava.








Suihkua ei asunnossa ole alunperin ollut, vaan alakerrassa on useammille asunnoille yhteinen suihkutila. Remontin yhteydessä tähän asuntoon on kuitenkin asennettu suihku vessanpöntön päälle. Ratkaisu on suomalaisittain erikoinen, mutta toimiva.

Alakerrassa on yhteinen pyykkitupa, iso nurmikkoinen sisäpiha ja pyörien säilytysalueita. Oma pyöräni on toki mukana, mutta piilottelee alakäytävällä sateensuojassa.

Asunto on 4. kerroksessa. Alaovella on summeri ja ovipuhelin, joten kulunvalvonta on asiallinen.

Vuokraan kuuluvat verkkoyhteys, pesutuvan käyttö, sähköt, vesi, hellan kaasu jne.

Kyllä täällä kelpaa asua, luulisin!
.