maanantai 31. elokuuta 2009

Helppoa byrokratiaa ja muuta aloittelua

.
Byrokratiaa kevytversioina

Kävin Kööpenhaminan maistraatissa rekisteröitymässä vakituiseksi asukkaaksi Tanskaan. Aikaa meni jonotuksineen 15 minuuttia! Täytin yhden kaavakkeen, annoin passini kopioitavaksi, virkailija antoi omalääkärin osoitteen ja ilmoitti sairausvakuutuskortin tulevan parin viikon kuluessa kotiini.

CBSn kansainvälinen toimisto halusi, että vahvistan kurssirekisteröitymiseni. Täytin yhden lomakkeen, kävin viemässä sen kv. toimistolle ja asia oli hoidettu. Aikaa meni jonotuksineen 5 minuuttia.

Maahanmuuton ja yliopisto-opiskelun paperityöt on tehty! On tämä helppoa Pohjoismaissa.Tulee mieleeni eräskin Suomen naapurimaa, jossa tähän kaikkeen saadaan kulumaan 2 kuukautta...

Kirjoja

Ensimmäinen kurssikirja on ostettu. EU:n instituutioiden merkitykset avautunevat minulle pikkuhiljaa. Kurssi  "European Union Integration" alkaa ylihuomenna. Sitä ennen huomenna avautuu ensimmäinen kurssini "Business strategy in developing countries and emerging markets".

Kaikkia kursseja varten kävin ostamassa myös muistiinpanovihkoja. Värikkäitä, tietenkin.Uutta reppua tai penaalia en hankkinut.

Uintia

Löysin vajaan kilometrin päästä kotoa uimahallin, jossa on 25 metrin allas.
Kävin jo uimassakin ja hankin samalla 12 kerran kortin. Hinta oli 340 kruunua.