tiistai 1. syyskuuta 2009

Kajakointia

.
Pyöräilin eilen illalla Holmen:in saarelle tapaamaan Kööpenhaminan kajakkiklubin (Københavns Kajakklub) presidenttiä. Tavoite on keskustella mahdollisuudesta osallistua heidän melontatoimintaansa. Huonolta näyttää....

Presidentti oli sinäänsä ystävällinen, mutta kertoi melonnan olevan aika kallista, liittymismaksun lisäksi pitää maksaa vuosimaksu. Ei taida hänessä olevan kauppamiehen vikaa - hinnan kalliuden määrittely kai on minun, osatajan, vastuulla. Hän suositteli, että keskustelisin samassa vajassa toimivan Holmenin soutu- ja melontaklubin (Holmens Ro- og Kajakklub) väen kanssa.

Sinäänsä kalusto oli käyttökelpoista. Seuran omat kajakit olivat pääsääntöisesti "ämpärimuovisia" eli polyeteenisiä harjoituskajakkeja. Muutama kajakki oli mahonkia. Jäsenten omat kajakit olivat lasikuituisia Nordkapp:eja tai Tiderace:ja.

Holmenin kerhon kaksi nuorta herraa olivat ystävällisiä ja kiinnostuneita. He luonnollisesti olivat kiinnostuneet melontataidoistani. BCUn luokitus oli heille tuntematon, vaikka Tanskan käyttämä  EPP eli European Paddle Pass- luokitus on sama. Heidän kalustonsa on kuitenkin pelkästään kuntoilukajakkeja, joita en ole koskaan käyttänyt. Tästä johtuen he suosittelivat, jälleen samassa vajassa toimivaa, USGn eli yliopiston urheilukerhon (Universitetets Studenter-Gymnastik) toimintaa.

Heihin tulenkin ottamaan yhteyttä keskustellakseni asiasta enemmän.