sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Kalkkia

.
Juhlien jälkeen siivotaan. Ainakin tiskaaminen on astetta haastavampaa, kun vedessä on paljon kalkkia. Rasva ei tahdo irrota astioista millään. Kuka selittäisi minulle kemiallisen syyn tälle.

Asumisoikeusasuntojemme yhteinen illanistujainen ja Tanska- Portugali jalkapallo-ottelun (1-1) katselutapahtuma oli mukava. Sateisesta säästä huolimatta noin 40 henkeä tuli sisäpihan porttikäytävään grillaamaan ruokaa, syömään, juomaan ja juttelemaan. Pöydät notkuivat yhteisiä salaatteja, leipaa, yksittäisten ihmisten tuomia makkaroita (punaisia ei näkynyt), lihoja ja maisseja. Vand:ien (tanskalainen nimi virvoitusjuomille) lisäksi ja ennenkaikkea juomana oli suuret määrät tanskalaista olutta. Olipas yllätys. :)

Grillaamiseen paikalliset alkuasukkaat ovat kehittäneet hienon apuvälineen. Hiilet sytytetään pienessä tynnyrimäisessä astiassa, josta ne hyvän hiiltymisen jälkeen kaadetaan itse grilliin. Näppärää.

Eräs espanjalainen nainen kutsui joukon syönnin jälkeen katsomaan ottelua omaan asuntoonsa, kun alakerran yhteiseen tilaan ei saatu rittävän hyvää TV-signaalia. Näyttää siltä, että asunnot on rakennettu pitkälle samalla pohjaratkaisulla, joka on aika toimiva.

Jos joku haluaa ostaa itselleen asumisoikeusasunnon Kööpenhaminasta, tässä talonyhtiössä on 15 huoneistoa vapautumassa! Voin suositella. Vuoteen 2003 (?) osakkuuksien hinnat olivat säännösteltyjä, mutta vapauttamisen jälkeen hinnat ovat nousseet. Taloudellisen tilanteen takia jonot tämäntyyppiseen asumiseen ovat kadonneet. Asuntoja tulee saataville, toisin kuin ennen, jolloin omaa asuntoa sai jonottaa jopa vuosia.