maanantai 14. syyskuuta 2009

Dyrehaven

.
Dyrehaven, eli Kaurispuisto, on Kööpenhaminan pohjoispuolella noin 30 minuutin pyörämatkan päässä oleva vanha kuninkaallinen kauriinlihan riista-aitta. Alueella on pidetty ja metsästetty kauriita Tanskan kuninkaan hoviin.

Alue on kuin suoraan Robin Hood- kirjoista. Iloiset veikot mittelevät voimiaan tammilehtojen suojassa metsästäen kauriita, joita kuninkaan metsänvartijat koettavat suojata. Dyrehaven:ista puuttuvat vain nuo veikot ja vartijat. Kauriita on... Pyöräillessäni alueella arvioin nähneeni yli sata yksilöä!

Puistoa risteilevät lukuisat asvaltoidut, hiekkapintaiset ja pehmeät tiet. Niitä on mukava kävellä, pyöräillä, ratsastaa tai kulkea vuokrattavilla hevoskieseillä.

Laajoja nummia täplittävät hyvinhoidetut rakennukset, patsaat ja lammet.

Yksinkertaisesti, hieno keidas helposti saatavilla. Varsinkin, jos on pyörä mukana.

Tässä yhteydessä haluan antaa suuren kiitoksen Prinsessalle. Olet saanut minut viimeisten parin vuoden aikana innostumaan "uudestaan" loistavasta kulkuvälineestä, polkupyörästä. Erityisen kiitoksen saat siitä, että kehoitit minua ottamaan pyörän mukaani Tanskaan. Olisin ollut todella harmissani, jos näin en olisi tehnyt.

Kiitos! Alla sinulle lahjaksi lempeä kauris!




View Larger Map


.