perjantai 4. syyskuuta 2009

Kehitystä

.
Alueet kehittyvät

Kehittyvät taloudet vaativat koko yhteisön muutosta, ei vain talouden nousua

Silmät pullistuivat päästä. Torstaina. Aloitin opiskelutyöt reippaalla otteella lukemalla artikkeleita yritysstrategiasta kehittyvillä talousalueilla . Sivuja oli yhteensä noin 150, ja vieläkin olisi parikymmentä jäljellä. Mielenkiintoista tekstiä, mutta raskaahkoa. Aiheen seuraava luento on tänään perjantaina, jolloin saamme lisää luettavaa.:)

Aihepiiri on tähän mennessä keskittynyt kuvaamaan yritysten merkitystä talouksien kehittymiselle sekä muutosvaiheessa olevien talousalueiden vaiheita. Esimerkiksi väitetään, että liiketoiminnan vapauuttaminen ei tuo hyvää, ellei tarvittavia intituutioita, infrastruktuuria, yhteistä moraalista perustaa ja osallistavaa poliittista toimintaa ole luotu.

Jos talousalueen halutaan kehittyvän poistaen köyhyyttä, pitää ottaa huomioon ei vain talous, mutta myös sosiaaliset, kulttuuriset ja sielutieteelliset puolet.

Viikonlopulle jää luettavaksi Euroopan integraation materiaaleja.

Duathlon


Eilen illalla osallistuin ensimmäiseen duathlon- harjoitukseen. Pienestä vesisateesta huolimatta harjoittelu oli ihan mukavaa. Pyöräilyä alle, sitten pienet pyörän ja juoksun tempoharjoitukset päälle. Pitäisi yrittää rauhoittaa tekemisiä ennen Berliiniä, sillä minulla on menossa herkistelyvaihe. Mutta kun on niin vaikea olla juoksematta reippaasti, kun muutkin juoksevat :)

Harjoitusryhmä on ilahduttava: minä ja kolme parikymmpistä sirpakkaa tyttöä ;P Valmentajalla on kokemusta triathloneista ja duathlonkisoista. Taisi olla koulutukseltaan liikuntafysiologi.

Tänään illalla on tulossa ensimmäinen uintivalmennus. Jee!
.