sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Sadesään hattu

.
Löysin sunnuntain LSD- lenkin aikana kadulta tyylikkään sadesään hatun. Vai onko se sittenkin herrojen suihkumyssy?

Useat liikkeet mainostavat itseään laittamalla sadekelillä pysäköityjen polkupyörien satuloiden päälle istuimensuojan, jossa on ao. yrityksen mainoksia. Idea on hyvä, sillä tarvike on tarpeellinen ja ihmiset katsovat varmasti, mitä suojassa lukee.Tavaraa ei heitetä pois, vaan se sullotaan satulan alle odottamaan seuraavaa sadetta.

Pyöristä tulikin mieleeni, että mopojen ja skootterien valtava maihinnousu Suomeen on yhteiskunnan hyvinvoinnin takia huolestuttava asia. Nuoret liikkuvat enemmän, mutta moottorivoimin. Laitteet kuluttavat katoavia energiavaroja (polttoaine), aiheuttavat suuria logistisia kustannuksia (vempeleet kootaan kaukoidässä) ja muodostavat kohteen, jonka ympräille muodostuu sosiaalista häiriökäyttäytymistä (ns. mopomiitit).

Valtio tekisi vuoden ympäristö- ja yhteiskuntateon, kun se a) määräisi mopoille (vast.) tuntuvan rangaistusveron ja b) antaisi jokaiselle yli 12- vuotiaalle kansalaiselle sanotaan nyt vaikka 400 euron tuen uuden polkupyörän ostoon. Tuki olisi suurempi, jos pyörä on koottu EU- maassa.

Vihreä puolue voisi ottaa tämän ajatuksen listalleen. Tai, vaikken heitä kauheasti arvostakaan, vasemmistoliitto. Muista puolueista ei varmaan tule soihdunkantajaa tässä asiassa.
.