torstai 20. elokuuta 2009

Myydään Ahvenanmaa, tai vuokrataan se

.
Malediivien presidentti Mohamed Nasheed on ilmoittanut, ettei matkusta Kööpenhaminen ympäristökokoukseen taloudellisen tilanteen takia. Malediivit uppoavat mereen merenpinnan noustessa, jolloin valtion 340 000 asukkaalle pitää löytää uusi asuinpaikka. Valtion kassaa säästetään, koska uutta valtiota ei kovin halvalla saa ostettua.

Myydään heille Ahvenanmaa! Tai edes vuokrataan se.

Suomi tarvitsee hyvää, uutta, työvoimaa demografisen muutoksen takia. Malediivilaiset ovat kokemukseni mukaan leppoisia ja hymyileviä ihmisiä. Heillä on kykyä hyvään asiakaspalveluun ja kokemusta kalastamisesta. Kielitaitoa löytyy, ja saarilla asuminen on tuttua.

Ahvenanmaan säätila voi olla hieman viileämpi kuin Malediiveilla, mutta huonoa keliähän ei ole. On vain huonoja varusteita.

Kun ex- malediiviläiset ovat asettuneet uuteen asuinpaikkaansa, he voisivat aloittaa alueen matkailu-, kalastus-, ja palvelurakenteiden kehittämisen. Lisäksi kansainvälinen mielenkiinto olisi taattu useiksi vuosiksi eteenpäin, jolloin mediasektori saisi myytyä juttua maailmalle suurin joukoin.

Kuka soittaisi presidentille?
.