maanantai 5. lokakuuta 2009

Asiat järjestykseen

.
Korttelin kulmaleipomon tarjonnasta kävin hakemassa tuoretta leipää, juustopiirakkaa ja känttyä suun makeutukseen. Ilolla on todettava, että päivittäin kuudesta kuuteen tarjolla on tuoreita leivonnaisia. Tiedän jo nyt, että näitä leipomoja tulen kaipaamaan.


Lounasta voisi ryhtyä laittamaan, nyt kun lämmin vesikin on palannut putkistoon. Tiedä häntä, oliko kadulla lurpsuttaneella likakaivoautolla tekemistä asian kanssa, mutta kuumaa vettä on tarjolla. Mielessä käväsi jo vanhat kunnon Venäjän ajat.. :) Vaan palasimme sivistyneeseen eurooppalaiseen vedenjakeluun.

Matkalla ihastelin koppipolkupyörää. Maastokuvio ja kaikki. Näitä pelejä on liikkeellä paljon. Kopissa istuu koiria, vaimoja, lapsia, tavaroita - mitä vain tulee mieleen. Kaksi valmistajaa näyttää olevan yli muiden: Nihola.com ja Christianiabikes.com. Hinnat ovat tietääkseni varsin kovia, tuonne 2000 euron hujakoille saattavat mennä.

Kadulla huomasin toisenkin hyvän keksinnön. Bussipysäkit on käännetty "väärinpäin", jolloin läpinäkyvä seinä suojaa autojen roiskeilta eivätkä jalankulkijat toikkaroi jalkakäytävän ja ajoradan välissä olevalla pyöräkaistalla odottaessaan onnikkaa saapuvaksi.

Helsingin veripalvelu lähestyi minua tekstiviestillä. Heillä ovat verivarastot hälyyttävän alhaalla ja pyysivät tulemaan luovuttamaan mahdollisimman pian. Te Helsingissä asuvat, piipahtakaa Yrjönkadulla, tai periferiassa Kivihaassa, antamassa osa itsestänne. Päälle kun juo kupin kahvia ja nautiskelee voileivän, niin lupaan: olo on erinomainen! Kun käyn Suomessa tulevalla viikolla, käyn minäkin pyörähtämässä keventämässä itseäni.
.