keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Ryhtiliike

.
Maanantain tenttiräpellys on saanut aikaan ryhtiliikkeen. Eilisen päivän sain käytettyä varsin tehokkaasti EUn integraatioraporttia tehden. Otin aiheeksi yrityksen lobbausmahdollisuudet ja -kanavat sekä toiminnan sosiaaliset ulottuvuudet.

Aihe on mielenkiitoisempi kuin miltä se kenties kuulostaa. Poliittiset päätöksentekijät joutuvat käsittelemään asioita, joista heillä ei ole syvällistä tietämystä. Tiedontarpeeseen vastaa osin yritysten tarjoama tietous, jolla he samalla pyrkivät vaikuttamaan päätösten sisältöön. Yritys voi toki tarjota yksipuolista eli ns. puolueellista paratietoa, mutta se saattaa estää ao. yrityksen pääsyn vaikutusmahdollisuuksiin myöhemmin. Tarjoamalla tasapuolisempaa tietoutta yritys voi pyrkiä varmistamaan pääsyn poliittisen tiedon ja päätöksenteon lähteille jatkossakin. Tämä pääsy on arvokasta sosiaalista pääomaa, jota kannattanee vaalia.

Ruumiinkulttuuriakin ehdin harrastamaan. Päivällä touhusin pientä uintia, kuntopiiriä ja Tiimikuution jarrujen ilmausyrityksiä. Jälkimmäinen jäi todellakin yritykseksi, sillä onnettomat letkuyhteet eivät yletä jarrukahvan nipan kierteisiin... :(
.