perjantai 2. lokakuuta 2009

Outsourcing and off-shoring in the age of innovation

.
"Outsourcing and off-shoring in the age of innovation" - kurssin luennoitsijaa en ole tainnut vielä arvioidakaan. Kurssilla on ollut tähän mennessä ainakin kaksi eri henkillöä, mutta pääsankarina on Lars Bo Jeppesen.

Hän on hyvin mukava ja ystävällinen. Ilmeisesti koko yliopistossa on katsottu tärkeäksi saada pedagogiikka perusteiltaan hyväksi. Hän aloitti luentosarjan kuvaamalla aihealueet, oppimistavoiteet ja aikataulun. Saman ovat tehneet muillakin kursseilla eri luennoitsijat.

Valitettavasti itse kurssin aikana emme pääse kovinkaan syvälle aiheeseen. Olemme noin puolessavälissä, ja olemme keskustelleet strategiasta, eri näkemyksistä liiketoimintaan jne. Itse ydinaihetta emme ole päässeet käsittelemään tehokkaasti. Innovattiot, ulkoistaminen ja valtamerellistäminen ovat jääneet taka-alalle.

Yksi selitysmalli on, että CBSllä kurssikoot ovat suuria. Luennolla voi hyvinkin olla 200 opiskelijaa, ja pienimmilläänkin ehkä 40. Kun kursseille halutaan paljon opiskelijoita, on opiskelijoiden lähtötaso väistämättä heterogeeninen. Perusasioitakaan ei välttämättä tiedetä, joten luennoitsija joutuu aloittamaan perusteista. Jos ennakkovaatimuksiin laitettaisiin perustietojen hallinta, kurssille ei tulisi riittävästi osallistujia, eikä kurssia järjestettäisi.

Lisäksi tällä luennoitsijalla on valitettava tapa sekoittaa teoreettiset viitekehykset ilman, että hän antaa lähdetietoja. Kokonaisuudesta tulee teorioita tuntemattomalle väärä kuva. Lisäksi, kun hän ei anna käyttämiään lähteitä, materiaalin käyttö tutkielmien tekemiseen on mahdotonta.

Viimeinen harmillinen asia on, että hän ei tuo omalla opetuksellaan lisäarvoa. Kuten muillakin kursseilla, meille on annettu kohtuullisen runsaasti artikkeleita luettavaksi etukäteen. Luennoilla hän kertoo samoja asioita, eikä pysty/ halua lisätä niihin uutta. Aikamoista ajanhukkaa, nuo luennot.

Vaan muutoin, kuten sanoin, mukava heppu. Harrastaa pitkänmatkan triathloneja :) Siitäpä meille riittikin viimeksi paljon juttelemista luennon jälkeen.


Lisäksi rakennus, jossa luennot järjestetään, on sisäilmeeltään mielenkiintoinen. Pitkä käytävätila, joka halkaisee rakennuksen, on mosaiikkipintainen. Lattialla on suihkulähteitä ja kaarevat holvit tuovat lähi-idän tunnelmaa.
.