perjantai 16. tammikuuta 2009

Juhlia ja arkea

.
Ensimmäiseksi juhlapäivätiedotuksia. Huomenna 17.1.2009 Prinsessa on ollut uudessa kotimaassaan 5 vuotta! Aika pitkä aika, josta otan osasyyllisyyden itselleni. Onnea ja anteeksi.

Huomenna on lisäksi enää minun kohdallani 11 herätystä Venäjällä. Sen jälkeen olosuhteet vaihtuvat eurooppalaisesta suurkaupungista kaakkois-suomalaiseen pikkukaupunkiin. Niin se elämä vie ja tuo.

Aamu on mennyt tietymystä lisätessä tietämyshallinnosta. Olo on ollut virkeä, sillä nukuin viime yönä 10,5 tuntia! Edellinen yö menikin sitten heikommin, sain unta vasta kello 3 aamuyöllä. Olen havainnut selkeän yhteyden urheilulla ja nukkumisella. Jos pidän kokonaisen lepopäivän eli en tee urheiluharjoituksia, en saa unta seuraavana yönä. Eilen kävin spinningissä 40 min ja päälle 35 min PK juoksua vetojen kanssa. Jopa uni tuli mukavasti! Koska tänään on taas lepopäivä, ensi yöstä tulee pitkä mutta hankala...

Tänään on loppuiltapäivästä maanantain tentin konsultaatio. Yllättäen sen ajankohtaa onkin siirretty kello 17.00 -> 16.00. Tästä muutoksesta tuli tänään aamupäivällä sähköposti. Toivottavasti kaikki kurssilaiset sattuvat lukemaan viestejään tämän päivän kuluessa.

Toivon kovasti ja suuresti, että LUT pystyy pitämään ilmoittamansa aikataulun yleisesti ja jatkuvasti paremmin kuin GSOM konsanaan.

Ennen konsultaatiota pitää käydä viemässä passini laitoksen kansainväliseen toimistoon. Jokaisen maahantulon jälkeen tulee rekisteröityä maahan kolmen päivän kuluessa rajan ylityksestä. Viime viikolla, kun tulin Pietariin, ei ao. toimistossa ollut ketään töissä. Näin tuo 3 päivän aikaraja meni umpeen ilman omaa syytäni. Tällä viikolla en sitten ole muistanut ottaa passia mukaani käydessäni laitoksella. Uhkailivat 5000 ruplan sakolla... No, katsotaan nyt.

Ruplan kurssi on muuten laskenut kuin lehmän häntä. Nyt vaihtosuhde on noin 41 ruplaa eurolle. Syksystä pudotusta on tullut noin 25%. Saa nähdä onko 30% devalvaatioennusteeni oikea.
.