perjantai 16. tammikuuta 2009

Tentin valmistelua junalipun oston kera

.
Tietämyshallinnon tentti tulee olemaan kerrankin oppimista tukeva. Luennoitsija tuntuu osaavan asiansa!

Konsultaation aluksi hän kertasi kurssin oppimisaiheet sekä opitut aihekokonaisuudet! Oppimisaiheet ovat olleet:
  • knowledge management as an organizational phenomena
  • km as a competitive advantage
  • managing knowledge
Ainoa, mikä jäi uupumaan, oli oppimistavoitteiden kertaus... Tämän jälkeen hän kuvasi tentin rakennetta. Tenttiin tulee neljänsorttisia kysymyksiä:
  • annetaan tietämysasioihin liittyvä tilannekuvaus kuvitteellisesta yrityksestä. Asiaa pitää pohtia konsultatiivisesti ja antaa parannusvaihtoehtoja. Näistä voi saada 5 pistettä.
  • pitää selittää ja kommentoida ilmiötä tai konseptia. Maksimi 3 pistettä.
  • listata ja nimetä asioita ilmiöstä tai konseptista. Arvoltaan 2 pistettä.
  • annetaan väitelause. Tämän kanssa pitää olla samaa tai eri mieltä perustellen. Arvoltaan 2-3 pistettä.
Tolkunoloisia kysymysmalleja, joilla testataan ymmärrystä. Ja onneksi luennoitsija ei lähtenyt mukaan osan oppijoiden (jälleen kerran tekemiin) pyyntöihin vähentää luettavien artikkeleiden määrää jne. , vaan piti päänsä! Hyvä juttu!

Illalla kävin ostamassa junalipun Pietari - Helsinki. Koska ilma oli mukava, ja kaupungin valot kutsuivat, kävelin koko matkan asuntolalta Kazaan:in kirkolle asti. Yksi junalipunmyyntitoimisto on kirkon vieressä, toisessa kerroksessa. Kassat taitavat olla #80-85. Nyt tiedän tarkoin, millä kellonlyömällä (oletettavasti) siirryn rajan yli Suomeen 28.1.2009.

Olivat näköjään saaneet Ermitaasin julkisivun kunnostettua. Rakennustelineet olivat poissa ja koko aukio näytti upealta valaistuna. Ohessa iltakuva Ermitaasista kävelymatkalla napattuina.

Olen aikaisemminkin törmännyt asiaan, mutta palatessani lippukassalta metroasema Nevskillä oli jälleen kiinni. Syytä en tiedä, mutta näyttävät toisinaan sulkevan aseman parhaimpaan ruuhka-aikaan noin vain. Nytkin perjantaina kello 1800 - 1900 sadat ihmiset seisoivat (kiltisti) kadulla odottamassa sisäänpääsyä. Minä muiden joukossa lukien tenttipapereita...

Asuntolalla hissistä oli taas lamppu palanut. Jostain syystä omankin huoneen hehkulamput tuntuvat palavan aika usein, sanotaan nyt kerran kuukaudessa. En tiedä vaihteleeko jännite niin paljon, että lamput rasittuvat enemmän kuin pitäisi. Olihan tässä tosin jokin päivä sitten taas koko asuntolakin pimeänä puolisen tuntia. Onneksi lämmintä vettä sentään on tullut koko ajan. :)
.