lauantai 10. tammikuuta 2009

Teknologiahallinnon kurssin konsultaatio

.
Lauantain saldo on pitkä juoksulenkki, lounas opiskelijaruokalassa ja ensimmäinen lopputentin konsultaatio.

Konsultaatiossa paikallinen luennoitsija kertoi millaisia monivalinta-, ja aukontäyttötehtäviä tenttiin on tulossa. Hän kertoi tentin sisältävän 30 kysymystä, joista jokainen on kahden pisteen arvoinen. Kysymykset tulevat tiettävästi olemaan samantyyppisiä, kuin edellisessä tentissä. Tämä tarkoittanee oikean virkkeen löytämistä kirjasta ja oikean yksittäisen sanan valitsemista kohdalleen. Näin meillä maisteritason koulutusohjelmissa osaamista varmistetaan :)

Jaa, yksi kysymys ei olekaan venäläisen professorin vaan suomalaisen kurssinpitäjän tekemä. Kyseinen "Technology management"- kurssi on rakennettu suomalais-venäläisenä yhteistyönä. Noin puolet opetussisällöstä tuli Suomesta, puolet Venäjältä.

Suomalaisen professorin antama tenttiaineisto käsittää 12 artikkelia, luentomonisteet, vapaaehtoisen kirjan ja yhden tutkimusartikkelin. Näistä kaikista tulee siis vain yksi kysymys, joka on sekin saman kahden pisteen arvoinen!!! Loput 29 kysymystä eli 58 pistettä saa venäläisen luennoitsijan antaman yhden kirjan ja kuuden monistenipun osaamisella. No jaa, ei niitä tarvitsekaan osata, koska kaiken aineiston saa ottaa tenttiin mukaan paperiversiona, tietokoneella tai miten nyt haluaa...

Olen kahlannut tähän tenttiin vaadittavan aineiston läpi ja siirtynyt lukemaan Cross-Cultural Management and Corporate Social Responsibility in the Information Age- tentin aineistoa.
.