lauantai 10. tammikuuta 2009

Venäjän yrittelyä ja konsultaatiota sykkeiden tahdissa

.
Venäjän tentti

Perjantaina 9.1.2008 kävin tekemässä venäjän tentin kakkosvaiheen. Tarkemmin ajateltuna on miellyttävä asia, että ensimmäinen tentti ei mennyt läpi. Saan nyt enemmän samalla rahalla: saan tehdä kaksi tenttiä, kun suurin osa muista opiskelijoita eivät saa tehdä kuin yhden tentin. Tästä samasta syystä minä juoksen juoksukilpailutkin hitaasti. Saan nauttia pidempään samalla osallistumismaksulla :)

Yritin soittaa venäjän opettajalle eilen illalla kysyäkseni tuloksia, mutten saanut häntä kiinni. Tulosjännitys jatkuu. Tosin lohduttavaa on, että opettaja sanoi eilisen 2. tentin aluksi, ettei hän halua ottaa vastuulleen sitä, että opintomme jäisivät jumiin hänen takiaan...

Teknologiaa

Olen lukenut lähes kaiken vaadittavan teknologiahallinnon tenttiin. Yksi artikkeli pitää vielä lukaista. Sen jälkeen mielenkiinto siirretään liiketoimintaetiikan pariin.

Nyt lauantaina on kuitenkin vielä teknologiahallinnon (technology management) tentin konsultaatio. Tapana on, että päivää tai paria ennen jokaista lopputenttiä on tilaisuus, jossa opiskelijat saavat kysellä luennoitsijalta/ opettajalta viimeisiä epäselviä asioita. Viimevuonna suomalaiset MITIM- opiskelijat eivät kuulema olleet käyttäneet konsultaatioita hyväkseen täysimääräisesti ja tämä oli (jotenkin) näkynyt tenttituloksissa. Pitänee mennä paikalle tärppien toivossa.

Liikuntoa

Eilen kävin salilla juoksemassa matolla vajaan tunnin, jonka päälle tein MT- saliohjelman. Salilla olen valmistellut siirtymistä aerobisesta (AA) ohjelmasta maksimivoimaohjelmaan (MS) parin viikon mittaisella siirtymäohjelmalla (MT). Ensi tiistaina, 13.1., on tarkoitus kokeilla sitten ensimmäistä kertaa MS sarjaa.

Tänään lauantaina on ohjelmassa 120 minuutin pitkä lenkki. Juoksen senkin matolla, niin ei tarvitse liukastella lumisilla kaduilla. Huomasin myös kolmen viikon Suomen jouluvierailun yhteydessä, että Pietarin ilmanlaatu ei ole paras mahdollinen. Ehkä ulkona juokseminen ei ole täällä sittenkään keuhkojen kannalta hyvä idea. Vaikka matolla juokseminen onkin harvinaisen tylsää.

Seuraan jännityksellä aamusykkeitäni. Kuluva viikko on harjoitusurani kuluttavin, harjoitusminuutteja tulee yhteensä noin 570. Kuulostelen, miten elimistöni reagoi siihen. Näiden reaktioiden yksi seurantakohde aamulla mitattava leposyke. Ainakin vielä ne ovat normaalit, tänään 59. Huominen kertoo taas oman tarinansa, kun pitkä lenkki on takana. Jaloissa tuntuu eilinen sali ja varsinkin sen "leg press" liike.

Tarkastin Berlinin maratonin osallistujalistan, ja siellähän se omakin nimi keikkui. Yritin maksaa matkan lennot, mutta AirBaltic:in sivuston maksuvaihe halusi tietoja, joita minulla ei ole täällä Pietarissa mukana. Pitää pyytää (taas kerran) Prinsessaa hoitamaan asia.
.