maanantai 24. marraskuuta 2008

Naurettavat tentit jatkuvat sohjossa

.
Tentti

Tämänpäiväisellä venäjäntunnilla saimme viimeinkin tehtäväksemme ylimääraisen venäjänkielen tentin. Se oli rakenteeltaan monivalintapohjainen. Yhteensä kysymyksiä oli 10 + 55. Oma tulokseni oli 9 + 32.

Kysymykset sinäänsä olivat oikein hyviä. Jäin kuitenkin kovasti ihmettelemään, mika virka tällaisilla tenteillä oikein on? Alla hieman kuvausta surkuhupaisista jarjestelyista:
  1. jos opiskelija ei tiennyt tentin aikana jotain sanaa, han saatoi sitä kysyä tentin aikana opettajalta saaden vastauksen
  2. osa kielioppikysymyksista oli aiheista, joita ei ole vielä opetettu. Näitä ei opettajan mukaan arvostella, kun "ette te voi niita vielä tietää". Näin pari opiskelijaa, jotka ovat opiskelleet venajää lisää omalla ajallaan, eivat saa palkkiota ylimääraisestä osaamisestaan.
  3. opettaja hiihteli välillä luokasta ulos sillä arvattavalla seurauksella, etta ranskalais-italialainen legioona aloitti välittomästi yhteistyon.
  4. opettaja antoi oikeita vastauksia joihinkin kysymyksiin noin niinkuin "esimerkinomaisesti"
  5. monivalintatentti tarkastettiin saman tien siten, etta jokainen tarkasti oman paperinsa. Opettaja sanoi oikean vastauksen ja jokainen merkitsi itse omaan paperiinsa, arvasiko oikein vaiko väärin
  6. tenttiin myohässä tullut sankari sai jatkaa tentin tekemista samalla, kun muut tarkastivat tenttiä kohdan 5. mukaisesti

Meille kerrottiin, etta tällä tentilla ei ole vaikutusta kurssiarvosanaan. Jos näin on, niin mitä muuta tällä tentilla oikein pyritään saavuttamaan? Opettaja saati laitos ei saa tietoa osaamistasostamme ainakaan näillä järjestelyillä. Tämänkin ajan voisi käyttää tehokkaammin pitamällä normaalia opetusta.

Höh!

Sohjoa

Päivän liikuntasuoritus oli 30 min palauttavaa PK liukastelua sohjoisilla ja rapaisilla Pietarin kaduilla. Säären etuosat ovat nyt kipeinä ylenmääräisestä nilkkojen jännittämisestä.

.

Ei kommentteja: