lauantai 8. marraskuuta 2008

Vesiongelmia

.
Asuntolamme vesihuolto on periaatteessa kunnossa, mutta pieniä kohentamisen paikkoja löytyy.

Omassa luukussamme on kylpyhuoneen suihkusystemaatti tiputellut vettä alusta alkaen. Muutamaa kertaa lukuunottamatta en ole löytänyt hanan asentoa, jossa vettä ei pääsisi läpi vaikka hana on ns. kiinni.

Lisääntyneen hukkaveden kulutuksen lisäksi harmina on tip-tip ääni, joka kaikuu suihkualtaan pohjalta sänkyyn asti. Onneksi kämppäkaverini löysi ääniongelmaan ratkaisun: jos suihkupään jättää roikkumaan altaan pohjalle, ääntä ei kuulu. Tällöin vesi ei tipu vaan valuu hiljakseen altaan pohjan tasolla viemäriin!

Tähän keksintöön liittyy tosin pieni mielenkiintoinen piirre. Ilmeisesti fysiikan opinnot ovat jääneet herra Q:lta väliin tai huonolle opiskelulle. Hän väitti, että "jos suihkupään jättää altaaseen suuttimen reiät ylöspäin, gravitaatio estää vettä tulemasta suihkupäästä ulos ollenkaan...". Altaaseen hiljalleen ilmestyvää vettä hän ei ole tosin kyennyt selittämään.

Toinen harmillinen vesiasia on vessanpönttömme. Huuhtelunappi sanoi yhteistyösopimuksensa irti pari yötä sitten. Vettä sai tulemaan ottamalla vesisäiliön kannen pois ja ronkkimalla käsin vipuvarren ylös. Toimiva, jos kohta hankalahko, ratkaisu.

Sain korjattua mekanismin eilen niin, että nappi toimii jälleen. Nyt vettä sitten vastavuoroisesti valuu kokoajan säiliöstä pönttöön. Ehkä tämä on kuitenkin pienempi paha, jonka voimme hyväksyä.

Suomalaisherroilla V ja H kävi asuntonsa kanssa heikommin. Tultuaan tällä viikolla lomalta Suomesta he huomasivat kylpyhuoneen seinän saaneen uuden, tummanpuhuvan, värin. Seinän sisään oli päässyt jostain valumaan vettä. Pienen (?) neuvottelun jälkeen herrat ovat saaneet uuden huoneen 2. kerroksesta. Jännityksellä seuraamme, kauanko evakko kestää. Remonttimies oli tuumannut, seinää aukipiikatessaan, asian olevan kunnossa vuorokaudessa... Kuka haluaa löydä vetoa?
.

Ei kommentteja: