tiistai 18. marraskuuta 2008

Vitsitentti

.
Tiistaina pidetty laadullisten tutkimusmenetelmien tentti oli syksyn tenttien pohjanoteeraus ja lähes täydellinen vitsi.

Meille oli annettu luettavaksi kaksi Malhotran metatutkimusta eli kirjallisuuskoostetta markkinatutkimuksista. Näistä artikkeleista oli tentissä viisi kysymystä. Tukena sai käyttää ao. artikkeleita, kirjoja, nettiä jne. Kysymykset olivat aseteltu niin, että ainakin käsitykseni mukaan niihin kykeni vastaamaan kopioimalla tekstiä suoraan artikkeleista.

Suurin virheeni oli, etta en ollut ottanut mukaani kannettavaa tietokonetta. Sillä olisi ollut paljon helpompi hakea kysymyksissä olleita sanoja artikkeleiden sisältä. Nyt aikaa meni siihen, kun yritti silmäillä tekstimassaa havaitakseen tarvittavan kappaleen. Toisekseen tietokoneella olisi voinut hakea lisätekstinpalasia verkosta. En oikein ymmärrä, miten tämä tentti tukee meidän oppimisprosessiamme aihealueella. Oppimista vartenhan tenttejä pidetään!

Toinen harmittava asia oli, että ainakin yksi opiskelijoista käyttäytyi epäeettisesti. Hän ilmeisesti kävi katsomassa tenttikysymykset etukäteen edellisen luennon aikana. Ilman luennoitsijan lupaa tietysti. Toivon hänen itsensä takia, etten itse pääse yllättämään häntä itse teosta. Yrittää saa ja ponnistella pitää, mutta reilusti. Muuten voi olla hankaluuksia saada tukea muilta, kun pääsemme Suomen päähän.
.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.