sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Tervetuloa Venäjälle

.
Neljän päivän matka koti-Suomeen on takana. Hyvältä tuntuu olla omassa asunnossa asuntolassa, vaikka Suomessa olo olikin astetta mukavampaa... :)

Sain nauttia kodin tutuista asioista, oleskella Prinsessan seurassa, nukkua kunnolla ilman keskeytyksiä, viettää iltaa juoksututtujen kanssa pikkujouluissa sekä käydä pitkällä lenkillä raikkaankosteassa metsämaisemassa. Voisi elämä hullumpaakin olla.

Bussimatka kumpaakin suuntaan oli kohtuullisen mukava. Menomatkalla yöbussissa en tosin saanut juurikaan nukuttua, mutta paluumatka sujui jo paremmin maisemia katsellessa ja opiskeluasioita lueskellessa. Sain tavattua rästissä olleita artikkeleita teknologiajohtamiseen, tietojohtamiseen, taloushallintoon jne.

Bussilipun hinta oli 38 euroa - 10% opiskelija-alennusta. Ruplissa veloitus oli 1600 ruplaa -> 1260 ruplaa.

Rajan ylitys takaisin Venäjälle oli "ihastuttava". Kontrasti maidemme välillä on lähes käsinkosketeltava.
  • Heti Venäjän rajan ylitettyämme jo lipputangot olivat ruosteessa puhumattakaan aidoista, kylteistä tai metallitolpista.
  • Passintarkastuksessa kaikki kopit olivat lukossa. Vasta odotettuamme 10 minuutttia tuli virkailija paikalle. Mitäs sitä hoppuamaan "asiakkaiden" kanssa.
  • Raja-alueen jälkeen oli tienvarressa iso kyltti "Driver- do not litter". Kyltin takana alkoi lähes kaatopaikkamainen tienvarsi täynnä pulloja, autonrenkaita, jääkaappeja jne. Näky oli koomisen ja traagisen välimaastossa.
Asuntolassa astuttuani kämppäämme sain viimeisen palautuksen maanpinnalle. Kämppäkaveri lupasi kaksi viikkoa sitten imuroivansa lattian. Odottelin, josko hän olisi tehnyt jotain poissaollessani, mutta e-hei. Eihän toki. Selityksiä on ollut näiden viikkojen kuluessa vaikka mitä. Imuria on kuulemma ollut niin vaikea löytää, on opiskelukiireitä, pitää mennä treffeille, koira kuoli..

Muutenkin kämppä oli kuin pommin jäljiltä. No olipa yllätys...

Tiesin, että hänkin on tämän viikonlopun poissa, joten nyt sunnuntai-iltana asia ei korjautusi itsekseen. Sotkua oli kuitenkin liikaa kyetäkseni nukkumaan läävässä. Kävelin alakertaan, otin imurin mukaani, ja 6 minuuttia myöhemmin lattia oli siisti. Mikähän tässä oli niin vaikeaa...? Avasin ikkunan, ja tuuletin ummehtuneen ilman pois. Tiskirätillä puhdistin rasvat, öljyt ja ruoanjätteet hellalta. Makkarankappaleet heittelin tiskipyödältä kauemmaksi. Vessassa pesin lavuaarin ja pinnat puhtaaksi hammastahnasta, partavaahdosta, karvoista ja ties mistä. Oman pöytäni puhdistin siirtelemällä (ei minun) kahvikupit, nenäliinat jne. sivummalle ja pyyhkimällä rasvan (mistä ihmeestä se oli saatu aikaiseksi?) kirjoitustasolta pois.

Taitaa olla huomenna jälleen edessä "kehitys- eli palautekeskustelu" :)
.

Ei kommentteja: