torstai 11. joulukuuta 2008

Hoidettavia asioita hoidettuina

.
Torstai 11.12.2008 on sujunut huollon merkeissä. Luentoja ei ole tänään ollenkaan, joten olen kyennyt tekemään rästissä roikkuneita asioita.

Ensimmäiseksi nukuin aamulla pitkään, kello 08.45 asti. Näin sain perin edellisen yön velkoja maksettua poispäin.

Päivä on mennyt rattoisasti pyykkejä hoidellessa, ruokakaupassa käydessä, joululahjaostoksia tehdessä, rahaa automaatista nostaessa, tammikuun vuokraa maksaessa, puhelinlaskua hoidellessa jne.

Lounaan nautin erään kiinteistön pohjakerroksen kuppilassa. Marinoitua tomaatti-papusalaattia, peruna-sienimuhennosta, tomaattilihaa, teetä, luumumehua ja appelsiininkuorella maustettua känttyä.

Lähes kaikissa päivän touhissa on ollut omat pienet kommervenkkinsä:
  • Ruokatarvikkeiden ostoslistalla oli ruispuurohiutaleita ja tonnikalaa. Näitä ei saa lähikaupasta, joten kävin hakemassa niitä kävellen pienen matkan päästä ostoskeskukselta.
  • Joululahjojen etsiminen on ollut lähes täysipäiväistä työtä. Tänäänkin kävelin noin 3 tuntia kaupasta toiseen etsiessäni haluamiani tavaroita. Osin onnistuen, osin onnistumatta.
  • Kaksi kokeilemaani käteisautomaattia rajoittivat kumpikin nostomäärän 5 000 ruplaan. Edes laittamalla kortin toiseen kertaan en saanut enempää käteistä ulos per automaatti. Onneksi eri pankkien automaatteja on vierekkäin, joten pankkia vaihtamalla sain nostettua tarvitsemani summan.
  • Vuokranmaksu sujui asuntolan toimistolla venäjäksi! Kuulostaa hienolta tarkoittaen, että minä sönkötin kaikkia viittä osaamani sanaa peräkkäin ja täti yritti ymmärtää sanomaani. Pääsin kuitenkin eroon 5 400 ruplasta.
  • Puhelinliittymäni on ns. pre-paid tyyppinen. Joudun laittamaan liittymän tilille etukäteen rahaa, jota sitten kulutan soittamalla ja tekstiviestein pois. Arvon lisääminen tapahtuu automaateilla, joita on kaupoissa, metroasemilla yms. paikoissa. Kulmakaupan automaatti oli kuitenkin poissa käytöstä. Pitää etsiä toinen maksupaikka vaikkapa mennessäni illalla juoksemaan matolle vetoja ja spinning- tunnille.
Nyt lukemaan vähän taloushallintoa ja sitten pakkaamaan urheilutarvikkeet reppuun.

Jaa, pitääkin viedä ne todistukset laitokselle salille mennessä!

Päälle pitää laittaa riittävästi vaatteita. Vaikka pakkasta ei ole, ilma on kostean kolean harmaa.
.