torstai 4. joulukuuta 2008

Torstaiaamua

.
Hyvät ajat

Vanhat hyvät ajat palaavat. Lämmin vesi on jälleen poikki asuntolasta....

Tästä on hyvä jatkaa.

Teknologiaa urakalla

Teknologiahallinnon kurssille tuli päivitettyä tietoa tarvittavista opiskelutehtävistä. 10.12.2008 mennessä meidän tulee lukea kirja Turban et at. 2006. Information technology for management. 6th ed. Wiley. Kirjan 15 kappaleesta tulee tehdä 13:sta tehtävät, projektit, keskustelukysymykset, ryhmätyöt ja - projektit ja ns. minicaset. Touhua riittää. Olemme tunnilla ehtineet kuunnella opetusta kappaleista 1-4. Luennoitsijakaan ei ole ehtinyt syksyn aikana pidemmälle...

Lisäksi tulee viedä aiemmin tehdyn virtuaaliyrityksen tietokantamalli Oraclen kehitystyökaluun, muokata sitä siellä, lisätä kantaan testidataa ja tehdä kokeilevia tietokantakyselyjä. Niin, ja lukea pari artikkelia.

Haluan nähdä sen ihmevirtuoosin, joka kykenee tuohon kaikkeen. Itse pyrin lukemaan kirjan sekä tekemään ns. minicaset. Siinä kaikki. Aikaa pitää jättää pariin lopputenttiin (venäjä ja taloushallinto) valmistautumiselle.

Kuolema kuittaa univelat

Viimeiset kolme yötä olen kärsinyt univajeesta oikein urakalla. (Urakat siis jatkuvat..) Huoneesamme on ollut öisin jälleen touhua, valoja jne. niin, että en ole saanut nukuttua. Suurin ongelma on, että herätessäni keskellä yötä en saa uudestaan unta ennenkuin ehkä tunnin kuluttua. Kun näitä keskeytyksiä tulee 2-3 yön mittaan, on peli pelattu.

Tässä kohtaa pitää kuitenkin nostaa hattua kämppikselleni! Kun mainitsin asiasta ke-to yöllä, hän hetken pohdittuaan pakkasi koneensa ja lähti jonnekin muualle jatkamaan touhua. En tiedä mihin, eikä häntä kuulunut takaisin koko yön aikana. Tämän ystävällisen teon ansioista sain unta sentään 5,5 tuntia!

Tuttavieni parissa on tavallista todeta jotta "kuolema kuittaa univelat". Näin on, mutta pelkään että lause on epätäydellinen. Oikea muoto on "ennenaikainen kuolema kuittaa univelat".
.