perjantai 5. joulukuuta 2008

Hyvä torstai!

.
Perjantai-iltapäivä ja kuppi (pika)kahvia vieressä.

Käväisimme eilen torstaina aamupäivällä JTI:lla päivittämässsä konsultointiprojektin tehtävänantoa. Olimme raapustaneet kokoon pari vuokaaviota päätöksentekopuiksi. Menivät lähinnä klapeiksi. Olimme oikeilla jäljillä, mutta yhteyshenkilö haluaa hieman eri lähestymistavan. Ongelmaa ei pitäisi tulla, luulemme. Meillä on vakaa kuvitelma mitä teemme seuraavaksi.

Lyhykäisyydessään meitä on pyydetty tarkastelemaan tupakkayrityksen logistiikkaketjua. Koska eri vaiheissa on kysynnän ja tarjonnan vaihtelua, joutuu yritys valmistautumaan muutoksiin joko varastoimalla tuotteita (kallista) tai ennakoimalla riittävän pitkillä aikaviipeillä. Me yritämme mallintaa optimaalista safety stock - safety lead time rakennetta.

Liiketoimintaetiikan kurssilta saimme tehtäväksi seuraavan ryhmätyön. Aiheena on tarkastella yhden maan liiketoiminnan etiikkaa peilaten sitä toisen maan etiikkaan. Ryhmässämme on kolme suomalaista, yksi norjalainen ja yksi kiinalainen. Päätimme ottaa kohdemaaksi Suomen, ja peilauskohteeksi Kiinan kansantasavallan. On helppoa löytää mutu- tuntumalla tehtyjä materiaaleja suomalaisesta etiikasta, mutta vakavasti otettavaa eli lähdekritiikin kestävää aineistoa on sitten jo vaikeampi löytää. Sain kuitenkin kaivettua esille yhden pro gradu- työn ja yhden väitöskirjatasoisen raportin. Niistä saimme perusaineiston, jota työstämme edelleen. Hyvä ryhmä, jonka työ lähti liikkeelle nohevasti.

Venäjän opiskelu alkaa tuntumaan raskaalta. Pysyn mukana oppiaineksessa jotenkuten, mutta varmaa ja rentoa tuntumaa kieleen ei kyllä mitenkään ole. Josko nyt kuitenkin selviän lopputentistä kunnialla, niin lähdetään rakentamaan osaamista uusin kujein keväällä Lappeenrannassa.

Illalla urheilu tuntui pitkästä aikaa todella hyvältä. Juoksin matolla 30 min PK vauhtia tehden väleihin 7 x 20 sekunnin vetoja. Näillä pyrin saamaan rentoutta askeleeseen ja nostettua askelkadenssia. Jatkoin spinning-tunnille, jossa pyörittelin 45 min PK alueella musiikin tahdissa. Lopussa oli 5/5 pisteen olo!

Kun vielä to-pe yönä sain nukuttua pitkästä aikaa 8 tuntia, ei voi kuin olla tyytyväinen päivään!
.