tiistai 16. joulukuuta 2008

Tutkimusseminaari ja gradu

.
Istumme parhaillamme tutkimusseminaarissa. Dekaani (?) kertoo monisanaisesti, miten gradun tekemisen hallintoasiat tapahtuvat SpbGUssa (Saint Petersburg state university). Alla muistiinpanoja.

Gradutyölle tullaan asettamaan kaksi ohjaajaa, toinen GSOMista ja toinen LUTista. Meille LUTtilaiselle ensimmäinen ja tärkeämpi ohjaaja tulee Suomesta. GSOMin asettama ohjaaja on tukena, apuna ja työn parantajana (?).

Jokaisella GSOM:in professorilla on 3-5 työtä ohjattavanaan. Täkäläinen laitos pyrkii välttämään professorien liiallista kuormittamista.

Jos opiskelijalla ei ole antaa aihetta juuri nyt, siitä huolimatta ohjaaja nimetään nyt.

Gradun tulee keskittyä opiskeluohjelman aiheeseen: kansainvälinen teknologia ja innovaatiojohtaminen. Mahdollinen aihe hyödyntää äskeisiä avainsanoja, mutta sen jälkeen lähes kaikki onkin mahdollista.

Jos graduaiheen haluaa vaihtaa, on se mahdollista. LUT vaihtaa tällöin oman ohjaajansa. Tämä pitää tehdä viimeistään kesäkuussa 2009. Tätä vaihtoa ei kuitenkaan suositella. Vuodenvaihteessa 2008-2009 käytössä on vain tietty määrä ohjaajiksi kelpaavia professoreja. Jos aiheen vaihto aiheuttaa ohjaajan vaihdon, voi olla että uudelle työlle ei löydy aihetta tuntevaa ohjaajaa. GSOM pyrkii siitä huolimatta järjestämään soveltuvan ohjaajan.

Jokainen GSOMín professori saa palkkaa 40 ohjaustunnista. Jos opiskelija ei saa tukea tai apua GSOMin ohjaajalta, tulee ottaa välittömästi yhteyttä GSOMin hallintoon.

Laitos tiedostaa, että gradun aihe varmentuu vasta, kun kaikki pakolliset kurssit on suoritettu. Näitä opiskellaan vielä kevät 2009.

LUTin opiskelijat saivat luvan ilmoittaa todellinen graduaihe kesäkuuhun 2009 mennessä.
.