tiistai 2. joulukuuta 2008

Yövartijat...

.
Lähtiessäni torstaina 27.11.2008 aamulla juna-asemalle, sain mielenkiintoisen yövartijakokemuksen. Asuntolassamme on alakerrassa jatkuva vartiointi. Tunnettua on, että turvallisuutta lisätään pitämällä alaovi lukossa yöajan.

Pyrkiessäni kello 05:30 ulos, huomasin oven olevan lukossa, kuten pitääkin. Yövartija oli ala-aulassa - onnellisesti nukkumassa. Tönin hänet hereille ja pyysin avaamaan ulko-oven. Ensin hän yritteli kieltäytyä vetoamalla siihen, että ovi aukeaa vasta kello 06.00. No niin varmaan jätän menemättä junalle asuntolan pelleilyn takia...!

Mennessämme ovelle, huomasin ulkopuolella kolme kylmästä kankeata opiskelijaa. He olivat olleet riekkumassa yön ulkona ja odottelivat kohmeisina oven aukeamista. Nähdessään minun tulevan ulos, he riemastuivat. Pääsisiväthän he nyt sisälle! Taikka niinhän sitä luulisi. Vartija aukasi ovea pikkuriikkisen, päästi minut livahtamaan ulos - ja veti oven takaisin lukkoon! Lähtiessäni kävelemään kohti metroasemaa kadulle jäi kaikumaan raivoaminen ja vihainen huutaminen. Jostain syystä kolmikko ei oikein pitänyt tapahtumien kulusta. Onpas kummalista :)
.

Ei kommentteja: