tiistai 2. joulukuuta 2008

Tiedon hallinnan luento ja esityksiä

.
Tiedon hallinnan kurssi on päättymässä. Istumme tiistaina 2.12.2008 ryhmätöiden tulosten esittelytilaisuudessa. Näyttää siltä, että töitä on tehty kovastikin. Erilaisia yrityksiä kuten Shell, Baltika, Greenpeace jne. on analysoitu.

Oma työmme sujui kohtuullisesti. Työn tekemisen aikana parin ryhmäläisen kanssa oli ongelmia saada heidät ensinnäkin yleensäkään tekemään työtä ja toiseksekseen tekemään ryhmätyössä tarvittavaa työtä.

Wiki-alustan käytössä oli hieman sosiaalisia haasteita, tai siis ongelmia. Yksi ryhmätyöhön soveltumaton henkilö vastusti alustan käyttöä alusta loppuun. Loput neljä ryhmäläistä ottivat työskentelykonseptin hyvin vastaan ja käyttivät sitä pääsääntöisesti onnistuneesti. Suurimpana ongelmana oli haluttomuus poistaa materiaalia sivuilta ja/ tai editoida sitä. Käyttö oli pääsääntöisesti vain uuden tekstin lisäämistä.

Loppuraportin ja esityksen kanssa tulivat suurimmat ongelmat. Kaksi ryhmäläistä ottivat tehtäväkseen raportin ulkoasun muokkaamisen. Valitettavasti he samalla poistivat joitakin materiaalipalasia muokaten raportin viestiä merkittävästi. Käytännössä he poistivat kaikki Baltikaa kritisoivat osat.

Esityksen kanssa oli myös ongelmia. Yleisesti voin todeta, että GSOMilla näkemäni esitykset muistuttavat enemmän ala-asteen joulujuhlia kuin maisteritason yliopistotyöskentelyä. Kaikki ryhmäläiset seisovat järjestäin huoneen etuosassa rivissä sanoen vuorollaan muutamia (vuoro)sanoja. Näin kävi meidänkin esityksellemme vastustuksestani huolimatta. Ehdotin, että joku muu kuin minä esittää työmme tuloksen. Näin joku nuorista saisi esiintymiskokemusta. Lopputulos oli, että kolme halusi esittää tuotoksen yhdessä. Esittäjät pyysivät minua antamaan tukea esityksen tekemistä varten. Annoin perusajatuksia ja ideoita kuten:
  • käyttäkää kuvia tekstin sijaan
  • keskittykää analyysiin ja siihen, mitä opimme
  • kertokaa myös omasta työskentelystämme, koska käytimme yhtä merkittävää tiedon jakamisalustaa, wikiä.
  • maksimissaan 1 kalvo per 3 minuuttia (15 min esityksessä 5 kalvoa)
  • kirjasinkoko vähintään 18, enintään 7 riviä per kalvo
Lopputulos oli kohtuullisen hyvä. Kalvoissa ainakin kehuttiin Baltikaa... No, työ on sentään tehty.
.

Ei kommentteja: