maanantai 13. lokakuuta 2008

Elämä on palannut asuntolaan, näin haastellaan

Allekirjoituksella vettä

Lämmin vesi on palannut! Jippi-jee.

Naureskelimme päivällä, että todennäköisesti jos saamme lämpimän veden takaisin käyttöömme, meiltä vastapainona katkaistaan sähköt. Näin melkein kävikin. Tullessani tänään asuntolaan ja noustessani hissillä 6. kerrokseen, ei hississä ollut lainkaan valoja! Oli mielenkiintoista seisoa muiden ihmisten kanssa pimeässä muutaman kymmenen senttimetrin päässä toisistaan. :)

Sisääntulossa oli kuitenkin pieni mutka matkassa. Alakerrassa on kulkukortilla toimiva pyöröportti. Jos esimerkiksi henkilö ei ole maksanut vuokraansa, portti ei aukea. Pyrkiessäni sisälle kulkuni estyi. Hämmennyksen jälkeen minut ohjattiin hallintotoimistoon, jossa käteen lyötiin kuulakärkikynä. Jouduin allekirjoittamaan saaneeni asuntolan säännöt ja ilmeisesti sitouduin olemaan polttamatta huoneessamme. Tämä on ainakin tulkintani tapahtuneesta.

Naurettavaan ja lapselliseen kysymykseeni "miksi" sain vastaukseksi vain vihaisia ilmeitä ja tiukan käskyn allekirjoittaa. Mitäpä se tietenkään minulle tarkkaanottaen kuuluukaan, mihin nimeni pistin. En tosin ollut ainoa, joka marssitettiin tähän lempeään tilaisuuteen, joten en ole siis ainoa "paha setä". No höh.

Kuntoilematon

Ajattelin käydä tänään pyöritystunnilla, mutta kurkkuni on senverran ikävässä kunnossa, etten kehdannut mennä paikalle. Nytkin keuhkoputkia aristaa enkä halua taudin painuvan syvellälle. Liikkumattomuus alkaa aiheuttamaan vieroitusoireita. Pikkuhiljaa alkaa tuntumaan sekä fyysisesti että henkisesti pahalta.

Haastattelu

Kaksi opiskelijaa pyysi tänään minua auttamaan heitä valmistautumaan haastatteluun. He pyrkivät vuoden mittaiseen opiskelijavaihto-ohjelmaan CEMS yliopistoverkoston kautta. Simuloin heille pyrkimisprosessiin liittyvää haastattelua roolipelin avulla. Otin yliopiston ja/ tai elinkeinoelämän edustajan roolin ja pyrin esittämään samantyyppisiä kysymyksiä, joita heille luultavasti tulee vastaan.

Toivottavasti heille oli siitä enemmän hyötyä kuin haittaa. Minä ainakin nautin tilanteesta.

Ei kommentteja: