torstai 9. lokakuuta 2008

Keskiviikosta torstaihin

Opintoja

Tänään torstaina opiskelimme tietojohtamisen salattuja totuuksia. Luennoitsija on erinomainen. Hän teettää riittävästi töitä etukäteen artikkeleiden muodossa, joten luennoilla on aikaa keskustella ja jopa väitellä asioista. Lisäksi hän on riittävän avarakatseinen eikä pitäydy omassa "totuudessaan" vaan kuuntelee meitä opiskelijoitakin.

Kaikkiaan tällä hetkellä opiskelen seuraavia aineita:
- tietojohtaminen
- taloushallinto
- venäjän kieli
- laadulliset ja määrälliset tutkimusmenetelmät

Lisäksi toteutamme konsultointiprojektia JTI (Japan Tobacco International) yhtiölle. Ensi viikolla alkaa teknologiajohtamisen kurssi.

Töitä on sopivasti siten,että aika ei tule pitkäksi, mutta kun järjestelee, pystyy esimerkiksi urheilemaan riittävästi. Ja nukkumaan! Yritän nukkua 8-9 tuntia yössä. Muuten elimistöni ei pysy mukana touhissani.

Piristystä varsinaisiin opintoihin tuovat noin kerran kahdessa viikossa pidettävät vierailijaluennot. Eilen keskiviikkona PriceWaterhouseCoopers:in "head of operations"- nainen luennoi työpaikkahaastattelujen toteuttamisesta. Jotain uuttakin tietoa tuli vanhan asian lisäksi. Ei mennyt 1,5 tuntia täysin hukkaan.

Luennon päätteeksi kävin illallisella kolmen entisen kolleegan kanssa keskustan alueella. Kuulin erilaisia uutisia, mm. sen, että vuoden 2009 alusta olen uuden yrityksen palkkalistoilla. Minut siirretään vanhana työntekijänä AAGlobal:in kirjoihin. On jännittävä nähdä millainen työsopimus minulle tulee, sillä AACGlobal on ns. villi työnantaja. Mitään työehtosopimusta ei ole...

Venäjää

Tänään torstaina olen käyttänyt ensimmäisen kerran venäjän kieltä neljässä todellisessa tilanteessa.
  1. pyöritystunnin alussa olin polkemassa alkulämpimiä, kun saliin tuli uusi nainen. Hän kysyi minulta, osaanko avata hänen vesipullonsa. Hätäpäissäni vastasin tottumuksesta, etten puhu venäjää. Tämän jälkeen hän jatkoi kysymyksiä venäjäksi: mistä olen, mitä teen jne. Kaikkiin näihin vastailin "sujuvasti" venäjäksi. Osasin jopa kysyä mitä hän tekee! Hänen rauhallinen ja selkeä kysymystentekotapansa sai selityksen. Hän oli lehtitoimittaja :)
  2. pyöritys-tunnin jälkeen olin saunassa. Tunnilla ensimmäistä kertaa mukana ollut mies tuli paikalle ja kertoi ystävälleen tunnin kulusta. Osasin kysyä häneltä millainen tunti oli ollut ja ymmärsin vastauksen, "raskas"
  3. tunnin jälkeen kadulla eräs mies tuli kysymään missä on Malii- katu. Osasin vastata jotta "tuolla".
  4. heti perään tuli toinen mies kysymään tulta tupakkaansa. Hänelle osasin vastata, etten polta tupakkia.
Älkää nyt naurako siellä! Tähän asti en ole edes uskaltanut kuunnella, mitä toinen sanoo venäjäksi. Olen vain todennut heti, etten puhu venättää. En sitten yhtään. Nuo neljä tapahtumaa olivat pieniä askeleita ihmiskunnalle, mutta suuria loikkia minulle.

Mietelause

Herra R lausahti tänään illalla loistavan ajatelman.

"Tänään meni huonosti, mutta kuitenkin paremmin kuin huomenna."

Ei kommentteja: