torstai 2. lokakuuta 2008

Hikinen tupakkaprojekti ilman vettä

Konsultaatioprojektia

Pidimme aamulla konsultointiprojektin työryhmän ensimmäisen kokouksen. JTI (Japan Tabacco International) on antanut kaksi projektiaihetta, joista yritämme tehdä vain toisen. Aiheet olivat jotensakin:
  1. logistiikkastrategian suunnittelu tiettyjen parametrien vallitessa
  2. tilaus- toimitusketjun puskuroinnin suunnitelu
Yritämme suoriutua ensimmäisestä, jossa siinäkin on ohjaajamme mielestä riittämiin tehtävää. Menemme käymään JTI:n edustajan luona ensi viikolla saadaksemme tarkemman tehtävänannon. Sen jälkeen alkaakin hillitön ja päättymätön logistiikkateorioiden lukeminen. Koko logistiikka-asia on minulle aika tuntematonta aluetta. Jos olisin pysynyt Coca-Colassa, olisin todennäköisesti saanut helpommalla hyvän arvosanan. Toisaalta, tätä kautta opin varmasti enemmän ja kunhan saan hyväksytyn arvosanan niin kaikki on kunnossa.

Josko näillä opeilla voisin sitten autella herra S:ääkin huollon toimintakentällä Santiksen harjoituksissa....

Lisäksi kuulin juuri, että Coca-Colan projektiaihe on huono. Yritys antaa saman aiheen joka vuosi eikä heitä kiinnosta lopputulos lainkaan. Ryhmän saama kohtelu on tämän mukaista. :( Joten taisin olla onnekas vaihtaessani ryhmää.

Hiki valuu

Salilla tein yhdistelmäharjoitteen. Juoksin matolla 30 min VK- lenkin, jonka jälkeen poljin pyörityspyörällä 45 minuuttia PK tasolla. Matolla juokseminen on aika paljon tahmeampaa kuin asvaltilla. Kumimatto "imee" kengät itseensä, joten on vaikeampaa saada terävää ponnistusta aikaiseksi. Juoksumattosalissa on 10 mattoa pienehkössä tilassa. Vaikka ilmastointi on hyvä, hiki virtasi oikein reippaasti. Oli sellainen "äijäolo", kun hikitippoja roikkuu nenänpäässä jatkuvasti. Vaikken aikaisemminkaan pitänyt pitkiä hiuksia, niin täysin kalju pää on hankala hien kannalta. Vähäinenkin hiuskuontalo hidastaa hien valumista kiireestä kuin mangrovemetsä tulvavesimassoja konsanaan. Nyt hiki pääsee valumaan esteettä kaikkiin vääriin paikkoihin.

Pyörän päällä meinasi ns. pälli seota. Koettakaapa itse istua yksin pienessä huoneessa polkien paikallaan siten, että koko ajan tuntuu vähän pahalta. Hiki tunkee silmiin, reisiä pakottaa, kädet puutuvat, ja takapuolessa ei veri kierrä. Kaikkea sitä pitääkin ihmisen vapaaehtoisesti tehdä. Kivaa siis oli!

Palkinto tuli saunassa harjoituksen jälkeen. Aikakin yksi lukijoista tietää mitä tarkoitan, kun saa saliharjoituksen jälkeen saunan ainoana käyttäjänä istuskella lauteilla hörppien palautusjuomaa. Tätä saatiin tehdä aikanaan Bulsalla viikonloppuisin hyvässä seurassa.

Kävin samalla kertaa kokeilemassa myös IP-saunaa. Tässä asiayhteydessä IP ei tarkoita iltapäivää, eikä kokonaisuus "päiväkahveja". Lähes täydellisellä kuntosalillamme on suomalaisen ja turkkilaisen saunan rinnalla infrapunasauna. Idea on, että infrasäteily lämmittää syvemmälle kuin tavallisen saunan lämpö saaden kuona-aineet liikkeelle paremmin.

Tiedän, että ainakin yksi suomalaisista huipputriathlonisteista käytti IP-saunaa harjoitellessaan vuoden 2008 Hawaiin Ironman- kisoihin kuumuuden totutusharjoituksena. Vanha TV-sketsi, jossa kilpapyörälijä harjoittelee polkemalla saunan kiukaan päällä, ei ole siis täysin älyvapaa. Tai on se...!

Niin oli IP-saunakin. Älyvapaa. Meillä on samanlainen kotona parvekkeella kattoon ripustettuna. "Saunassa" oli yhdeksän Teesistä ostettua infralämmitintä seiniin kiinnitettyinä. Siinä sitä sitten istuttiin kylmässä huoneessa lämppärien välissä. Olo oli varsin samanlainen kuin kevättalvella Suomessa baarien terasseilla. Lukuunottamatta aurinkoa ja heiveröä lämmöntunnetta iholla. Ja olutta.

Olisi siinä varmaan hikikin tullut kun olisi riittävän kauan odotellut. Minulle tuli hiki jo sitä ennen odottaessani ihosyövän ilmestymistä. Ei tainnut olla minun puurokuppini (vrt. My cup of tea).

Vettä, vettä, enempi (lämmintä) vettä

Asuntolassa on hieman ankea olo. Ennakkoilmoituksen mukaisesti olemme ilman lämmitystä ja kuumaa vettä nyt kolmatta päivää. Meneehän se näinkin, mutta vähän on nuhjuinen olo. Muilla. Minä olen hakenut lämmön salin saunasta ja peseytymisen salin suihkuista.

Onneksi huomenna pitäisi taivaiden jälleen avautua.

Päivän mietelause

"No, mul on kotiasiat kunnossa, ja urheilu tuntuu kiinnostavalta." Timo Silakka

.

Ei kommentteja: